Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, μπορεί να μην είμαι Apple fanboy αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι Apple Hater, εκτιμώ την εταιρία, την ιστορία της και τα προϊόντα της. Περισσότερο εκτιμώ το όραμα που είχε σαν εταιρία. Προσωπικά όμως διαφωνώ με την πολιτική της σε αρκετά σημεία, και θεωρώ πως αν αλλάξουν κάποια πράγματα θα αποκτήσει πάλι την αίγλη που είχε πριν λίγα χρόνια, και την οποία έχει αρχίσει να χάνει τον τελευταίο χρόνο.

Τελευταία, λοιπόν, κυκλοφορεί μια πληροφορία που εν μέρει δικαιολογείται από την έλλειψη innovation στην εταιρία. Η πληροφορία αυτή αναφέρει πως η Apple “κλέβει” υπαλλήλους άλλων εταιριών, με σκοπό να παραμείνει ανταγωνιστική στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνολογίας και πληροφορικής. Οι υπάλληλοι αυτοί, είναι τα άτομα που ξεχωρίζουν στους ανταγωνιστές της Apple για τις ιδέες τους σχετικά με τους χάρτες και τα chips.

 

Χάρτες

Δεν φαίνεται παράξενο στους αναγνώστες μας το γεγονός ότι η Apple αντιμετωπίζει πολλές “προκλήσεις” σχετικά με τους χάρτες. Έχουμε δει μεγάλα λάθη στους χάρτες, και πολλές εφαρμογές αναφέρουν πως το integration με τους χάρτες είναι πολύ άσχημο. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Apple έκανε κάτι που δεν συνηθίζει, ζήτησε δηλαδή συγγνώμη από τους καταναλωτές. Όταν συμβαίνει αυτό, και δεν βλέπουμε δηλώσεις τύπου «Το κρατάτε λάθος», τότε ξέρουμε πως τα πράγματα είναι άσχημα.

Η Apple έχει βάλει όλους της τους υπαλλήλους (ακόμα και τους πωλητές των Apple Stores) να ψάχνουν για bugs και να τα αναφέρουν ώστε να διορθωθούν. Επίσης ξεκίνησε προσλήψεις προσωπικού για να δουλέψουν στους χάρτες. Από πού έρχονται όμως οι νέοι υπάλληλοι; Το μαντέψατε: Από την Google. Μάλιστα έχουμε δει αναφορές για προσλήψεις υπαλλήλων της Google πριν καν ανακοινωθεί το iOS 6.

 Chips

Με τον όρο Chips δεν εννοούμε τα πατατάκια, αλλά τα μικροτσίπ που βρίσκονται στο εσωτερικό της συσκευής. Ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές System on Chip (SoC), είναι η Samsung.

Αυτό το χρόνο είδαμε την Apple να μηνύει την Samsung. Αμέσως μετά την Samsung να μηνύει την Apple και την Apple εν τέλη να χρησιμοποιεί chips της Samsung για τα τελευταία της τηλέφωνα και tablets. Είναι λίγο άβολο και περίεργο αυτό, έτσι;

Για αυτό λοιπόν η Apple ξεκίνησε τον σχεδιασμό δικού της SoC και έφερε μερικά μεγάλα ονόματα να την βοηθήσουν. Από πού πήρε άτομα λοιπόν; Το μαντέψατε και πάλι. Από την Samsung πήρε τον Jim Mergard. Αυτή η κίνηση δεν σημαίνει πως θα τον βάλει να δουλεύει πάνω σε κινητά, μπορεί να πει κάποιος, και θα έχει και δίκιο, καθώς η Apple βγάζει μεγάλη γκάμα υπολογιστικών συστημάτων. Θα μπορούσε κάλλιστα να τον βάλουν να δουλεύει στα Laptops. Σοβαρά όμως τώρα, το πιστεύει κανείς αυτό; Πολύ αμφιβάλλω για το αν θα τον πάρουν ποτέ από τα mobile προϊόντα τους.

Εσείς πως βλέπετε να κυλούν τα πράγματα; Είναι αυτή η αρχή του τέλους για την εταιρία; Μήπως όλα αυτά είναι προσωρινά για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και στο τέλος θα δούμε πάλι την Apple να μας εντυπωσιάζει; Πείτε μας την γνώμη σας.

Πηγές: 1 , 2 , 3

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.