Η Samsung επιχειρεί να αναστείλει την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής δικαστηρίου στις ΗΠΑ που επιβάλλει την διακοπή της πώλησης του Samsung Galaxy Nexus στην χώρα έως το 2014, μετά την ευνοϊκή απόφαση για την Apple.

Η Samsung ζητά την βοήθεια της Google στην υπόθεση αυτή, αφού τουλάχιστον μια από τις επίμαχες πατέντες, στην οποία βασίστηκε η Apple, αφορά σε ένα βασικό χαρακτηριστικό όλων των smartphone με Ice Cream Sandwich.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο στην Βόρεια Καλιφόρνια εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ της Apple για το Samsung Galaxy Nexus. To smartphone που φέρει την επωνυμία Nexus  αναπτύχθηκε από κοινού με την Google και, σύμφωνα με την Apple, σε αυτό χρησιμοποιούνται αρκετές κατοχυρωμένες δικές της πατέντες. Η δικαστική εντολή μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από τη στιγμή που η Apple καταθέσει 96 εκατομμύρια δολάρια στο δικαστήριο, για να καλύψει τις ζημίες που θα υποστεί από την προσωρινή αυτή διαταγή η Samsung εάν δικαιωθεί στην δίκη που έχει προγραμματιστεί για την 31η Μαρτίου 2014. H Samsung κατέθεσε πρόταση την Δευτέρα για να μην εφαρμοστεί η εντολή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που έχει υποβάλλει.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη κατασκευαστή, η απόφαση «περιορίζει τις επιλογές smartphone των καταναλωτών στις ΗΠΑ». Επιπλέον, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι συνεργάζεται στενά με την Google για την επίλυση της διαφοράς, καθώς η επίμαχη πατέντα ανήκει στην Google και αφορά στην ενοποίηση των αποτελεσμάτων διαφορετικού τύπου από την μηχανή αναζήτησης της Google με υποστήριξη φωνητικής αναζήτησης (Google Unified Search). Σύμφωνα με την Apple, το Google Unified Search αντιγράφει το Siri.

Αυτή δεν είναι η μόνη τεχνολογία την οποία η Apple υποστηρίζει ότι έχει κατοχυρώσει, αλλά τρεις ακόμη. Μια είναι το autocorrect, που προβλέπει και διορθώνει την λέξη που πληκτρολογεί ο χρήστης. Η διαμάχη αφορά επίσης στην λειτουργία Slide to Unlock, που ξεκλειδώνει το τηλέφωνο, σύροντας το δάκτυλο στην οθόνη αφής. Τέλος, μια ακόμα κατοχυρωμένη τεχνολογία που έχει στην φαρέτρα της η Apple είναι το λεγόμενο data tapping, με την οποία όταν επιλέγεται κάτι παρέχονται πολλαπλές επιλογές λειτουργιών, όπως κατά την πληκτρολόγηση ενός αριθμού τηλεφώνου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την Κλήση, την προσθήκη στις Επαφές ή την αντιγραφή του αριθμού.

Το Galaxy Nexus θεωρείται smartphone-αναφοράς και ήταν το πρώτο που έφερε την μέχρι πρόσφατα νεότερη έκδοση του Android, Ice Cream Sandwich. Μια απόφαση που θα οδηγούσε στην απόσυρσή του από την αγορά, θα έθετε σε κίνδυνο όλα τα smartphone με ICS, εκτιμούν αναλυτές.

Η Αpple φέρεται έτοιμη «να κηρύξει θερμοπυρηνικό πόλεμο στο Android» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Στην Τζομπς. Την περασμένη εβδομάδα, η ίδια δικαστής, Λ.Κοχ, εξέδωσε ανάλογη εντολή για το Samsung Galaxy Tab 10.1. Τώρα, η Apple εμφανίζεται έτοιμη να στραφεί εναντίον και του Samsung Galaxy S III, του νεότερου smartphone της Samsung.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.