Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Apple δεν επιτρέπει στην Kaspersky να αναπτύξει κάποια σουίτα ασφαλείας ή άλλη εφαρμογή που θα προστατεύει τους χρήστες του iOS εξέφρασε ο ιδρυτής της εταιρείας Eugene Kaspersky.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το γεγονός θα αποτελέσει κίνητρο για τους developers κακόβουλου λογισμικού να δημιουργήσουν ιούς για το λειτουργικό της εταιρείας.

Παρόλα αυτά η Apple δεν δέχεται ότι το iOS μπορεί να έχει κενά ασφαλείας και ότι ενδεχομένως οι χρήστες του να κινδυνεύουν.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σε σχέση με το Android οι επιθέσεις εναντίον του iOS είναι σχεδόν μηδενικές. Ακόμη και έτσι όμως, ενίοτε κάποιοι developers καταφέρνουν να περάσουν στο App Store κακόβουλες εφαρμογές.

Επιπλέον, δεδομένου ότι πάρα πολλοί χρήστες εγκαθιστούν λογισμικό και από άλλες πηγές, μια σουίτα ασφαλείας θα τους βοηθούσε να προστατευθούν. Προς το παρόν βέβαια η Apple δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο. Λογικά όμως όσο περνάει ο καιρός και οι κίνδυνοι αυξάνονται, θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.