Η Apple επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε ένα νέο MacBook Pro 13 ιντσών με Retina Display. Το μοντέλο μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το 15-ιντσο MacBook Pro με Retina οθόνη, συμπεριλαμβανομένων ένα επανασχεδιασμένο, λεπτότερο σκελετό που παραλείπει τον οπτικό δίσκο που είχαν οι προηγούμενες γενιές MacBook Pro. Το σασί είναι λεπτότερο κατά 20% από το προηγούμενο MacBook Pro 13 ιντσών που αντικαθιστά. Το σημείο αναφοράς είναι αναμφίβολα η οθόνη 13,3 ιντσών, που εντυπωσιάζει χάρη στην ανάλυση 2560 x 1600 (227ppi). Όπως ακριβώς και στο 15’’, η οθόνη έχει τέσσερις φορές περισσότερα pixel ως προς το 13’’ που αντικαθιστά (1.280 x 800). Η οθόνη είναι τεχνολογίας IPS και έχει γωνία θέασης 178 μοιρών, 75% μειωμένη αντανάκλαση, 29% υψηλότερο λόγο αντίθεσης και 300 nits φωτεινότητας.

Φυσικά, οι μηχανικοί της Apple έχασαν κάποιο χώρο ώστε να συρρικνώσουν το 15’’ Retina MacBook Pro, αφού το 13’’ είναι πολύ λίγο μικρότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πάχος του μοντέλου να είναι 1,9cm – 0,1cm παχύτερο από το 15’’ – αν και το laptop ζυγίζει σε μόνο 1,6kg. το καινούριο μοντέλο έχει τον ίδιο αριθμό  θυρών με το 15’’, με δύο Thunderbolt και δύο θύρες USB 3.0, καθώς και μια θύρα HDMI, υποδοχή κάρτας SD, υποδοχή ακουστικών 3.5 mm και την καινούρια  θύρα φόρτισης MagSafe 2. Όπως και με κάθε άλλο MacBook Pro, ο φορητός υπολογιστής έχει μια κάμερα FaceTime HD, διπλά μικρόφωνα και στερεοφωνικά ηχεία που η εταιρία υποστηρίζει ότι έχει βελτιώσει τις επιδόσεις σε σχέση με το  προηγούμενο μοντέλο, παρά τους μικρότερου μεγέθους. Το πληκτρολόγιο είναι επίσης πλήρους μεγέθους, αν και τα ηχεία έχουν μετακινηθεί από τις πλευρές, στα άκρα του μηχανήματος.

Υπάρχουν κάποιες αλλαγές εσωτερικά για να αντιμετωπιστεί το μικρότερο εμβαδόν βάσης: πιο συγκεκριμένα, το laptop στερείται μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικώς, και οι καταναλωτές θα πρέπει να αρκεστούν με τα ενσωματωμένα γραφικά HD 4000 που προσφέρονται από την Intel Ivy Bridge CPU. Αυτή η αλλαγή μπορεί να κάνει κάποιους να αναρωτιούνται για τον χαρακτηρισμό «Pro» αυτού του υπολογιστή. Χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών, το laptop θα είναι όπως το προηγούμενο MacBook Pro 13 ιντσών και αυτό ενδέχεται να αντιμετωπίζει δυσκολία στην εκτέλεση απαιτητικών επαγγελματικών εφαρμογών όπως Photoshop, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης οθόνη 2560 x 1600. Εάν δεν σας ανησυχεί η απώλεια μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικών, να θυμάστε ότι το 15’’ Retina MacBook Pro σχεδόν πάντα μεταβαίνει στην GPU της Nvidia όταν συνδέεται με μια εξωτερική οθόνη ή εκτελούνται πολλά apps. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νέο MacBook για να αποφασίσουμε, αν και η Apple λέει στις προδιαγραφές ότι το νέο μοντέλο θα είναι σε θέση να υποστηρίζει δύο εξωτερικές οθόνες, καθώς και την ενσωματωμένη οθόνη την ίδια στιγμή — ακριβώς όπως το 15-ιντσών μοντέλο.

Το MacBook Pro 13 ιντσών είναι ήδη διαθέσιμο με τιμή που ξεκινά από $1,699. Αυτό το μοντέλο θα περιλαμβάνει ένα διπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 στα 2.5 GHz, 8 GB RAM, και 128 GB SSD. Το καινούριο MacBook Pro κάνει $500 παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο MacBook Pro, το οποίο θα συνεχίσει  να προσφέρεται. Το μοντέλο με 256 GB SSD θα κοστίζει $1,999, και θα υπάρχουν επιλογές μέχρι και έναν Intel Core-i7 2.9 GHz dual-core επεξεργαστή και 768 GB SSD, τoυ οποίoυ η τιμή θα είναι απαγορευτική για την Ελληνική αγορά!! Άλλες σημαντικές διαφορές, εκτός από την απουσία των μη ενσωματωμένων γραφικών, είναι η απουσία επιλογής 16 GB RAM και του τετραπέρατου επεξεργαστή, σε σύγκριση με το MacBook Pro 15 ιντσών. Δεν θα υπάρχει επίσης η επιλογή κλιμάκωσης στα 1920 x 1080 για το 13’’ MacBook Pro (1200×800 και 1680×1050) και η Apple υποστηρίζει ότι το laptop θα έχει επτά ώρες της ζωής από μια μπαταρία 74-watt.

 

Update: το Verge δοκίμασε το τις δυνατότητες του νέου 13’’ Macbook Pro με καταπληκτικά αποτελέσματα, το νέο laptop έπαιζε το καινούριο trailer του Iron Man 3, ενώ έπαιζε μουσική στο GarageBand και έκανε επεξεργασία μιας εικόνας 21Mpxl με τον επεξεργαστή να δουλεύει στο 50%!!

Πηγη Πηγη2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.