Η ΗΡ αποφάσισε να εστιάσει τις προσπάθειές της στα business tablet, με επεξεργαστές x86 και Windows 8, αντί της consumer έκδοσης, με επεξεργαστές ARM και Windows RT. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι εάν η εταιρεία το αποφάσισε αυτό με γνώμονα το γεγονός ότι η Microsoft ανακοίνωσε πως θα διαθέσει στην αγορά τις δικές της ταμπλέτες, Surface.

Η κίνηση της Microsoft να παρουσιάσει τις δικές της ταμπλέτες, δημιούργησε ποικίλα σχόλια, και σίγουρα δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συνεργάτες της…

Ένα τεχνολογικό blog αλλά και η Wall Street Journal, την Παρασκευή ανέφεραν πως η ΗΡ αναβάλλει κάθε κίνησή της στην αγορά των ARM-Windows RT ταμπλετών, εξαιτίας των Surface. Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, εκ μέρους της HP σχολίασαν πως θα συνεχίσουν να έχουν στα πλάνα τους tablets με επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, αλλά θα ξεκινήσουν με προϊόντα βασισμένα στην τεχνολογία x86, λαμβάνοντας υπόψιν και τη γνώμη των πελατών τους, αλλά και την εξοικίωση του κοινού με τις x86 εφαρμογές.

Αυτή η δήλωση, δεν επιβεβαιώνει απόλυτα τα πιο πάνω δημοσιεύματα, που ήθελαν την ΗΡ να ματαιώνει τα ARM-Windows RT tablet, εξαιτίας των Surface, δικές μας πηγές, όμως, αναφέρουν πως η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση πριν την ανακοίνωση των Surface. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πιθανώς η ΗΡ να είχε ενημερωθεί για τα Surface και να έλαβε την απόφασή της, αξιολογώντας την κάθοδο τής Microsoft στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και θεωρούμε μάλλον απίθανο, εκ μέρους της ΗΡ να δήλωναν ευθέως ότι είναι ενοχλημένοι για το ότι η Microsoft θα εμπλακεί ενεργά με δικές της συσκευές.

Πηγη

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.