Η Google παρουσίασε σήμερα το Knowledge Graph, ένα νέο εργαλείο που υπόσχεται να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναζήτησης της δημοφιλούς μηχανής της εταιρείας. Σύμφωνα με τη Google είναι σχεδιασμένο ώστε να επιταχύνει και να εμπλουτίσει τη διαδικασία αναζήτησης, για παράδειγμα εάν κάποιος χρήστης αναζητά πληροφορίες για κάποιο γνωστό άτομο, κάποια τοποθεσία ή αντικείμενο, εμφανίζεται στο δεξί μέρος των αποτελεσμάτων ένα κουτί το οποίο περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το ερώτημα.

Πιο συγκεκριμένα, εάν αναζητήσει κανείς το όνομα του διάσημου αρχιτέκτονα “Frank Lloyd Wright”, εκτός από τα αποτελέσματα αναζήτησης που οδηγούν σε ιστοσελίδες, εμφανίζεται επίσης και ένα κουτί με όλες τις πληροφορίες για τον Wright. Εμφανίζεται μια σύντομη περιγραφή του προσώπου ή αντικειμένου που έγινε αναζήτηση, διάφορες σημαντικές ημερομηνίες που σχετίζονται με αυτό, τα σημαντικότερα έργα του ( δισκογραφία ένα πρόκειται για μουσικό καλλιτέχνη). Εάν πρόκειται για άνθρωπο εν ζωή που διαθέτει λογαριασμό στο Google+, εμφανίζεται επίσης και ο σύνδεσμος του προφίλ του στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του Knowledge Graph, χρησιμοποιούνται αξιόπιστες πληροφορίες από το βιβλίο γεγονότων του FBI, τη Wikipedia, πληροφορίες από τα βιβλία που είναι καταχωρημένα στη Google κλπ. Το νέο εργαλείο που εγκαινιάστηκε σήμερα βρισκόταν σε ανάπτυξη εδώ και δύο χρόνια και η βάση δεδομένων του περιέχει πάνω από 500 εκατομμύρια καταχωρήσεις προσωπικοτήτων, περιοχών και αντικειμένων, ενώ υπάρχουν 3.5 δισεκατομμύρια συνδέσεις και ιδιότητες μεταξύ αυτών.

Η Google αναφέρει ότι οι χρήστες της μηχανής αναζήτησής της θα βλέπουν το Knowledge Graph όσο συχνά βλέπουν και την υπηρεσία του Google Maps, χαρακτηρίζοντας το νέο αυτό εργαλείο ως “η μεγαλύτερη παρουσίαση δυνατότητας σε αναζήτηση” μέχρι σήμερα. Αναφέρει ότι με την έναρξη λειτουργίας του έχει ξεπεράσει τις υπηρεσίες Google Image και Google News όσον αφορά τα διαθέσιμα δεδομένα, σε σύγκριση με την πρώτη μέρα παρουσίασης των δύο αυτών υπηρεσιών.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mmQl6VGvX-c&feature=player_embedded]

Η λειτουργία Knowledge Graph έχει ξεκινήσει τη διαθεσιμότητά της και αναμένεται να εμφανιστεί σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες μέρες. Θα είναι διαθέσιμη για αναζητήσεις σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, smartphones και tablets.

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.