Η Foxconn, η εταιρία η οποία προμηθεύει την Apple, επιβεβαιώνει την εξέγερση των εργαζομένων της στο εργοστάσιο Taiyun.

Η εταιρεία υποστηρίζει, ότι μια μάχη μεταξύ των εργαζομένων της κατέληξε σε εξέγερση και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας. Το εργοστάσιο, βόρεια της Κίνας, έκλεισε λόγω των ταραχών, ενώ οι περισσότερες λεπτομέρειες παραμένουν κρυφές.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και μετέβησαν στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό, ενώ ορισμένοι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία. Το εργοστάσιο απαριθμεί  79.000 εργαζόμενους.

Διαφορετικές μαρτυρίες , ωστόσο, περιγράφουν για μια ταραχή ενδεχομένως με τη συμμετοχή 2.000 ανθρώπων, την οποία πυροδότησε ένας φρουρός όταν χτύπησε έναν από τους εργαζομένους.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από έναν χρήστη στο Baidu ( κινέζικη υπηρεσία Internet ), απεικονίζουν τα ΜΑΤ γύρω από τους εργαζομένους, ενώ τα δωμάτια είναι γεμάτα γυαλιά από τα σπασμένα παράθυρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σε ένα άρθρο της Shanghai Evening Post, ο δημοσιογράφος υποστήριζε ότι πήγε κρυφά, ( χωρίς να αποκαλύψει την ιδιότητά του ), στο εργοστάσιο Taiyun για να περιγράψει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, καθώς και τι βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του iPhone 5.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού στο εργοστάσιο Taiyun, φέρεται να είπε σε μια νοτιοκορεάτικη εφημερίδα, ότι η Foxconn πήρε εντολή για την κατασκευή του iPhone 5. Αυτό συνέβη μόλις λίγες εβδομάδες μετά από την απεργία που ξέσπασε λόγων των χαμηλών αποδοχών και αφορούσε εκατοντάδες εργαζομένους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.