Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε για την πιθανότητα το iPhone 5 να έχει υποστήριξη για NFC. Μέχρι στιγμής πιστεύαμε ότι όλα αυτά είναι απλά εικασίες. Η τελευταία ανακοίνωση την Apple όμως για το PassBook μας έβαλε σε σκέψεις, καθώς φαίνεται να είναι ο πρώτος υποψήφιος που θα μπορεί να κάνει χρήση αυτής της τεχνολογίας. Η ομάδα του 9to5Mac έψαξε στον κώδικα της apple για το iOS 6 και βρήκε σημεία που αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη ελεγκτή NFC στο iPhone 5.

Από ότι φαίνεται η Apple δουλεύει πάνω σε 2 μοντέλα NFC υπό τον σύστημα ελέγχου ενέργειας, και είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα από αυτά στο επόμενο iPhone.

H Apple συνεχίζει να βαδίζει στον δικό της ρυθμό (βλ. Blue-ray), αλλά η υποστήριξη NFC στο επόμενο iPhone ίσως να είναι και το σημείο καθιέρωσης αυτής της τεχνολογίας. Με το Android να το υποστηρίζει εδώ και αρκετό καιρό, και την Microsoft να το ενσωματώνει σε όλα τα Windows Phone 8 τηλέφωνα της, φαίνεται πως η τεχνολογία του NFC δεν αργεί από το να γίνει mainstream.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.