Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology, βλέπουμε πως τελικά η χρήση των κινητών δεν συνδέεται με τον καρκίνο και κυρίως με το γλοίωμα, την πιο σοβαρή και συνηθισμένη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

 

Η έρευνα έλαβε χώρα στις σκανδιναβικές χώρες, καθώς η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας ήταν ήδη πολύ υψηλή ακόμα και τις εποχές που θεωρούταν νέα τεχνολογία, με την Φινλανδία το 1997 να αγγίζει το 40%. Έτσι λοιπόν η έρευνα είχε το περιθώριο να μελετήσει τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, δεδομένης της εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων στις σκανδιναβικές χώρες, βλέπουμε πως δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στα περιστατικά γλοιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα στις γυναίκες έως 39 υπήρξε πολύ μικρή αύξηση ενώ στους άντρες είδαμε μείωση σε σχέση με τα επίπεδα της δεκαετίας του 1980.

 

Παρ’ όλα αυτά οι ερευνητές κρατάνε μια επιφύλαξη καθώς ορισμένες μορφές καρκίνου εμφανίζονται σε παραπάνω από 20 χρόνια από την έκθεση του ατόμου σε ακτινοβολία. Για αυτό αγαπητοί Techmaniacs καλό θα ήταν η χρήση των τηλεφώνων μας να γίνεται με φειδώ μέχρι να έχουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.