Η Περιφερειακή Δικαστής Lucy Koh εξέδωσε απόφαση που σταματά τον τρίμηνο αποκλεισμό των πωλήσεων του Galaxy Tab 10.1 της Samsung στις Η.Π.Α., η οποία ακολουθεί αυτή του Εφετείου των ΗΠΑ που εκδόθηκε πριν μια εβδομάδα και επέτρεψε στη Δικαστή Koh να καταλήξει σε οριστική απόφαση.

Το Δικαστήριο συμφωνεί με την Samsung ότι η μοναδική βάση για την έκδοση της προσωρινής διαταγής απαγόρευσης πωλήσεων στις 26 Ιουνίου ήταν η διαπίστωση πως η Samsung πιθανώς παραβιάζει την πατέντα με αριθμό D’889. Το σώμα των ενόρκων έκρινε διαφορετικά. Έτσι ο μοναδικός λόγος για την επιβολή της προσωρινής διαταγής της 26ης Ιουνίου δεν ισχύει. Με βάση τα δεδομένα αυτά και μόνο, το Δικαστήριο κρίνει ότι είναι σωστό να αρθεί η απαγόρευση πωλήσεων“, αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, στην απόφαση της κ. Koh.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει τη θέση θέση μας ότι δεν υπήρχε παραβίαση της πατέντας σχεδιασμού της Apple και ότι προσωρινή διαταγή απαγόρευσης πωλήσεων δεν έγινε μόνιμη“, αναφέρεται σε δήλωση της Samsung.

Η πρώην “ναυαρχίδα” των συσκευών της Samsung είχε τεθεί σε καθεστώς απαγόρευσης πωλήσεων με τον όρο ότι θα μπορούσε να ανακαλεστεί εάν η Samsung κρίνονταν αθώα από την κατηγορία της παραβίασης της πατέντας D’889 σχεδιασμού tablet της Apple. Η αθώωση της Samsung ήρθε τον περασμένο μήνα μετά από απόφαση του σώματος ενόρκων, με αποτέλεσμα να προσφύγει κατά της αρχικής απόφασης.

Το μόνο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση ήταν η δήλωση της Δικαστού Koh, η οποία προέδρευε της υπόθεσης, ότι δεν είχε τη δικαιοδοσία να εφαρμόσει αυτή την απόφαση, πράγμα που επιλύθηκε από το ανώτερο δικαστήριο την περασμένη εβδομαδα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.