Τον τελευταίο καιρό τεράστιες προσπάθειες γίνονται από κυβερνήσεις και δισκογραφικές, για να περάσουν νομοσχέδια που αφορούν τον έλεγχο του Ίντερνετ.  Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για εταιρίες, οργανισμούς και απλούς χρήστες να συντάξουν ένα κείμενο για να σταματήσουν την λογοκρισία στο διαδίκτυο και να διατυπώσουν τις βασικές αρχές που το διέπουν.

Το κείμενο αυτό ονομάζεται «Διακήρυξη της Ελευθερίας του Διαδικτύου» και έχει σαν βάση 5 αρχές

  1. Έκφραση: Όχι στη λογοκρισία του Internet
  2. Πρόσβαση: Προώθηση της διεθνούς πρόσβασης σε γρήγορα και οικονομικά δίκτυα
  3. Ελευθερία: Διατήρηση του Διαδικτύου ως ένα ανοιχτό δίκτυο όπου καθένας είναι ελεύθερος να συνδεθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει, να παρακολουθήσει, να μιλήσει, να ακούσει, να δημιουργήσει και να καινοτομήσει.
  4. Καινοτομία: Προστασία της ελευθερίας για καινοτομία και δημιουργία δίχως να απαιτούνται άδειες. Όχι στο μπλοκάρισμα των νέων τεχνολογιών και την τιμωρία των καινοτόμων για τις πράξεις των χρηστών τους.
  5. Ιδιωτικότητα: Προστασία της ιδιωτικότητας και προάσπιση της δυνατότητας των χρηστών να ελέγχουν το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα και οι συσκευές τους.

 

Φυσικά ο καθένας μπορεί να μπει στην σελίδα της κίνησης αυτής και να κάνει τις προτάσεις του και φυσικά να δηλώσει υποστηρικτής του κινήματος. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.