windows blue banner

Χθες ήταν τα γενέθλια του Ballmer, Ceo της Microsoft (57, χρόνια πολλά Steve), και τι καλύτερο δώρο μπορούσαν να του κάνουν, απ’ το να διαρρεύσουν μια beta έκδοση των Windows Blue?? Αυτό λοιπόν και έκαναν. Αρχικά ήρθαν στην επιφάνεια μερικά screenshotsτου επερχόμενου update, και μετά από λίγο κατέφτασε και το αρχείο ISO της έκδοσης 9364 των Blue 32-bit στα διάφορα sharing sites.

Πλέον έχουμε και δυο video από κάποιους γενναίους νεαρούς που εγκατέστησαν και δοκίμασαν το νέο OS, παρουσιάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις που θα έρθουν σε λίγο καιρό στα Windows.

http://www.youtube.com/watch?v=KAxXX0m-P_0

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι αρκετά και είναι:

  •    Ο IE11 με δυνατότητα synced tabs, παρόμοια με των Chrome και Firefox
  •    Πρόσβαση στην App list με swipe προς τα κάτω από την Start Screen
  •     Νέες δυνατότητες προσωποποίησης των Windows με πολλά νέα χρώματα
  •     Δυνατότητα να μετακινούμε πολλά Live Tiles μαζί
  •     Βελτιώσεις στο μενού Settings
  •     Το Skydrive είναι πλέον κομμάτι των PC Settings, μέσω του οποίου μπορούμε να διαχειριστούμε τα backups
  •     Δυνατότητα να ανεβάζουμε φωτογραφίες και video αυτόματα στο Skydrive και να επιλέγουμε την ποιότητα τους
  •     Δυνατότητα Play στην Charms Bar, παρόμοια με το Play to του Xbox SmartGlass
  •     Νέες first party Metro εφαρμογές που περιέχουν Movie moments, Alarm, Voice recorder και Calculate
  •     Νέες δυνατότητες multitasking, με 50-50 split view, και προβολή μέχρι 3 εφαρμογές ταυτόχρονα
  •     Δυνατότητα να αλλάζουμε μέγεθος στα Live Tiles, παρόμοια με τα Windows Phone
  •     Και δυνατότητα να μοιραζόμαστε screenshots της Start Screen μας, μέσω του Charms Bar.

Αυτά τα στοιχεία είναι εμφανή στα video, που μάλλον επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους στην τελική έκδοση των Blue για τα Windows.

Εκτός από τα προαναφερθέντα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις και φήμες για άλλα/νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που θα έρθουν στην πλατφόρμα των Windows. Μέσα σε αυτά υπολογίζεται ότι είναι ένας File Manager για το Modern UI με ανάλογη σχεδίαση, η δυνατότητα Picture Frame, δηλ. θα μπορεί το PC να “τραβάει” φωτογραφίες από τις αποθηκευμένες σε PC και Skydrive (cloud) και να τις προβάλει σε loop στο lockscreen, παρόμοιο με τα Windows Phone. Επίσης βρέθηκαν κάποια στοιχεία για τον IE11, που δίνουν τη δυνατότητα στον browser να “κοροϊδέψει” τα sites ώστε να προβάλουν το περιεχόμενό τους όπως θα το πρόβαλαν στον Firefox, παρακάμπτοντας τα παλιά IE CSSs που χρησιμοποιούσαν για τους ΙΕ 6,7,8.

Οι φήμες δεν τελειώνουν εδώ αφού ακούγεται ότι η Microsoft εργάζεται πολύ κοντά με την  Intel, ώστε να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των Blue στον επερχόμενο Haswell CPU, αποδίδοντας ταυτόχρονα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία στην μπαταρία.

Η build 9364 των Blue είναι ακόμα σε αρχικά στάδια εξέλιξης και έχει αρκετά bugs, απ’ ότι φαίνεται και στο video. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα περιέχει μόνο αυτά τα στοιχεία, και όσο πλησιάζει η ημερομηνία εμπορικής θα εμφανίζονται σιγά σιγά και άλλα, για τα οποία θα μαθαίνεται στο Techmaniacs.gr

Update: το Verge ανάρτησε ένα video με overview των νέων χαρακτηριστικών που έρχονται με τα Blue

via 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.