Το site iFixit.com έχει το χούι ναι παίρνει τις νέες συσκευές και να τις λύνει ώστε να δει και να δείξει το σωθικά των αγαπημένων μας gadgets!! Αυτή τη φορά, κάτω από το “νυστέρι” των τεχνικών βρέθηκε το Nexus 4 των LG και Google. Ως συνήθως στο site έκαναν αναλυτικό teardown στο πολυπόθητο smartphone με φωτογραφίες και doityourself οδηγίες.

Κατά τη διάρκεια, όμως, του teardown, παρατήρησαν ένα chip που μένει αχρησιμοποίητο. Το chip αυτό κατασκευάζεται από την Qualcommκαι δίνει τη δυνατότητα δικτύωσης LTE. Όμως ούτε η Google ούτε η LG αναφέρουν στα χαρακτηριστικά της συσκευής τέτοιες δυνατότητες.

Εξετάζοντας την ROMτου Nexus 4, είδαν ότι δεν υπάρχει και το κατάλληλο λογισμικό (radio) ώστε να εκμεταλλευτεί η συσκευή το LTE chip.

Η ποιο λογική εξήγηση είναι ότι η LG χρησιμοποιεί την ιδία πλακέτα (motherboard) για το Nexus 4 και για το OptimusG που είναι παρόμοια, με το δεύτερο να έχει δυνατότητες LTE.

Αυτό που δεν  μπορούμε να καταλάβουμε είναι αφού υπάρχει το ούτως ή άλλως γιατί δεν έβαζαν και το λογισμικό. Το Nexus 4 είναι μια συσκευή που περίμεναν πολλοί, και απογοητεύτηκαν εν μέρει όταν δεν ανακοινώθηκε έκδοση με LTE, κυρίως οι καταναλωτές στην Αμερική, που έχουν συνηθίσει τέτοια δίκτυα. Άλλα θα ήταν καλό να δοκιμάζαμε και εμείς τα νέα δίκτυα LTE στην Ελλάδα με ένα τέτοιο superphone!!

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί δυστυχώς για να βάλεις LTE στις H.Π.Α σημαίνει ότι πρέπει να ανακατευτούν και οι πάροχοι στο λογισμικό της συσκευής, στο οποίο η Google ήθελε τον απόλυτο έλεγχο. Το LTE galaxy nexus της Verizon κάνει μήνες ολόκληρους προκειμένου να πάρει την οποιαδήποτε αναβάθμιση του Android.

  2. Πάντως υπάρχει τρόπος για να το ενεργοποιήσεις, χωρίς root ! Απλά ίσως χάσεις λίγο στο σήμα (από xda developers!)

    Φιλικά πάντα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.