Η HTC έχει καταθέσει 2 αγωγές στην συνεχιζόμενη δίκη με την Apple στην Νότια Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι το Cupertino based hardware παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αποκτήθηκαν από την HP τον Δεκέμβριο.  Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με αριθμό 7.571.221 , καλύπτει “την εγκατάσταση των υπηρεσιών του δικτύου σε έναν ενσωματωμένο διακομιστή δικτύου”, το οποίο ισχυρίζεται η HTC  ότι η Apple χρησιμοποιεί σχεδόν ολόκληρη τη σειρά των desktop και φορητούς υπολογιστές, τηλέφωνα, ταμπλέτες, καθώς και συσκευές μουσικής. Η δεύτερη,7.120.684 , αφορά “Μέθοδος και σύστημα για την κεντρική διαχείριση ενός δικτύου υπολογιστών,” φέρεται να χρησιμοποιηθεί το Apple Remote Desktop της Apple Profile Manager.

Η HTC έχει πληγεί πρόσφατα από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, η οποία απέρριψε πέντε πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Apple, θεωρώντας τις μη ευσταθής. Η πνευματική ιδιοκτησία των πατεντών είχε μεταφερθεί από την Google στην HTC στην προσπάθεια θωράκισης του Android στις επιθέσεις της Apple. Ο Florian Müller  παρατηρεί « Οι δικηγόροι της Apple πρόκειται να δουν από κοντά την συμφωνία HTC-HP», αλλά οι εταιρείες ενδέχεται να έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μεταβιβαστεί η κυριότητα σε αυτή την περίπτωση. Όπως και να έχει η HTC αναζητά απεγνωσμένα να βρει μια ασπίδα στις επιθέσεις της Apple που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.