Νεο χτύπημα των Ελλήνων Υποστηρικτών των Anonymous σημειώθηκε πρίν απο λίγο. Σύμφωνα με πληροφορία που κοινοποιήθηκε μέσω Τwitter, οι Έλληνες Anonymous απέκτησαν πρόσβαση στην εισπρακτική εταιρεία Evalue.

Η εταιρεία Evalue παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Contact Center 365 ημέρες το χρόνο σε 24ώρη βάση. Μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι: Ανάπτυξη Πωλήσεων, Εξυπηρέτηση Πελατών, Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, Ποσοτικές έρευνες, Τεχνικη Βοήθεια, Υποστηρικτικές υπηρεσίες, Διατήρηση και ανάπτυξη πελατολογίου. Πελάτες <…>

της εταιρείας είναι όλο το φάσμα των εταιρειών,από εταιρείες τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ, Cosmote κ.α.) , μεγάλες Τράπεζες αλλά και λοιπές ιδιωτικές εταιρείες.

Οι Έλληνες Anonymous απέκτησαν πλήρη πρόσβαση όπως είναι εμφανές στον εξυπηρετητή της ιστοσελίδας της εταιρείας ενώ προχώρησαν σε ανακατεύθυνση της κεντρικής σελίδας και αλλοίωση αυτής. Η ιστοσελίδα όπως διαπιστώσαμε παραμένει αλλοιωμένη μέχρι αυτή την στιγμή.Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό Screenshot που εμφανίζει την αλλοιώση με το μήνυμα που ανάρτησαν:

Χαιρετούμε τις ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης των μεγαλοτραπεζιτών – εκβιαστών του λαού και των υπαλλήλων τους.

Είμαστε οι Ανώνυμοι.

Όπως συνηθίζει να λέει ο Ελληνικός λαός, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή!
Στη δική σας περίπτωση όμως (όπως και «κάποιων άλλων»), η ντροπή δεν είναι δουλειά.
Εργασία σημαίνει προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι εξυπηρέτηση των εξουσιολάγνων μεγαλοκαρχαριών της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Είστε συνυπεύθυνοι για τις σχεδόν καθημερινές αυτοκτονίες ανθρώπων που ΕΣΕΙΣ φέρνετε σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης.
Είστε αυτοί που σκάβετε το λάκκο του απλού πολίτη/εργαζόμενου/οικογενειάρχη, που εξαπατήθηκε από τις κυβερνήσεις-πιόνια των Νεοταξιτών αφεντικών τους.

Πριν να είναι αργά για εσάς τους ίδιους, επιλέξτε το σωστό στρατόπεδο αυτού του πολέμου.
Αυτή η μάχη και η νίκη, ανήκει στον λαό των κρατών αυτού του κόσμου.

Είμαστε Ανώνυμοι.
Είμαστε Λεγεώνα.
Δε συγχωρούμε.
Δεν ξεχνάμε.
Πλέον είναι αργά για να μας περιμένετε… Είμαστε ήδη εδώ!

 

Στο μήνυμα τους αναφέρουν σαφώς τους λόγους που προχώρησαν στο συγκεκριμένο χτύπημα, αποκαλώντας τις εταιρείες και τους μεγαλοτραπεζίτες «εκβιαστές του λαού». Πραγματοποιούν αναφορές στις αυτοκτονίες πολιτών και τις συσχετίζουν με τις εισπρακτικές εταιρείες μιας και όπως λένε «εσείς φέρνετε σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης».  Τέλος αλλάζουν το μήνυμα τους στο τέλος από το ¨να μας περιμένετε» σε » Έιμαστε ήδη εδώ!»

Δεν ξεκαθαρίζετε από το κίνημα των Ελλήνων χακτιβιστών αν απέκτησαν πρόσβαση πέρα από την ιστοσελίδα, στις εσωτερικές υποδομές και υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας. Οι εισπρακτικές εταιρείες διαθέτουν στις υποδομές τους πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικών δεδομένων (τηλέφωνα, ΑΦΜ, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, προφίλ συναλλαγών πολιτών κ.α.).

Είναι κάτι παραπάνω απο εφιαλτικό το σενάριο  η ομάδα χακτιβιστών να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και να έχουν διαρρεύσει προς τρίτους. Επιπλέον πολλές εισπρακτικές εταιρείες διαθέτουν απευθείας πρόσβαση μέσω συνδέσεων στα δίκτυα των πελατών τους (Τράπεζες, Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, εταιρείες κλπ) γεγονός που θέτει σε κίνδυνο (αν δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα ασφάλειας) ακόμα και αυτές καθε αυτές τις υποδομές και τα δεδομένα των πελατών.

Είναι η πρώτη φορά απ’οτι γνωριζει η συντακτική ομάδα του SecNews, που υπάρχει αναφορά για χτύπημα hackers σε εισπρακτική εταιρεία. Αρνητικοί σχολιασμοί, λεκτικές επιθέσεις ή απειλές εναντίον τέτοιων εταιρειών έχουν πραγματοποιηθεί μέσω Internet πολλές φορές όμως δεν έχουν διαρρεύσει ποτέ περιπτώσεις επιθέσεων hackers σε αντίστοιχες εταιρείες.

Οι αρμόδιοι υπεύθυνοι θα πρέπει να δράσουν ΑΜΕΣΑ ώστε να διερευνηθεί  αν είναι δυνατόν να έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών στο Internet ή απλά η αλλοίωση αφορούσε χτύπημα μόνο στην ιστοσελίδα της εταιρείας χωρίς διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews για οτιδήποτε νεότερο αναφορικά με την επίθεση στην εισπρακτική εταιρεία.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.