Όσο καλές φωτογραφίες και αν βγάζει ένα smartphone, η αλήθεια είναι ότι οι δυνατότητες του είναι αναγκαστικά περιορισμένες.

Φαίνεται όμως ότι η Apple θέλει να το αλλάξει αυτό. Κατέθεσε λοιπόν ευρεσιτεχνία για εναλλασσόμενο πίσω πάνελ στο iPhone.

Με τον τρόπο αυτό ο κάτοχος του θα μπορεί να αλλάζει το φακό της συσκευής ανάλογα με το τι θέλει να φωτογραφίσει. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τις DSLR ή mirrorless φωτογραφικές.

Μάλιστα η εταιρεία προχωρά την ιδέα ένα ακόμη βήμα πιο πέρα καθώς έχει σχεδιάσει και πίσω πάνελ με δύο φακούς.

Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζονται δύο διαφορετικά πάνελ αλλά για να αλλάξει κανείς φακό. Θα αρκεί μόνο να αντιστρέψει αυτό που έχει ήδη.

Σαν άτομο που ασχολείται χρόνια με την φωτογραφία όμως  δεν μπόρω να μην αναφέρω ότι ρόλο παίζει και το μέγεθος του αισθητήρα, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να μπει σε ένα smartphone.

Το άλλο μεγάλο αρνητικό μιας τέτοιας κίνησης θα είναι μάλλον καταστροφικό για την Apple καθώς αν πρέπει να κουβαλάμε και φακούς μαζί μας, χάνεται το νόημα του κινητού.

Μήπως τελικά κατοχύρωσε την πατέντα για να χτυπήσει την Nokia με τα PureView καμεροκινητά που θα έρθουν και με Windows Phone 8 στο μέλλον, και όχι για να το προσθέσει στο iPhone;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.