Ρώσοι hackers έχουν ανακαλύψει μια τρύπα ασφαλείας στο εργαλείο ανάκτησης κωδικών πρόσβασης του Skype που επιτρέπει σε τρίτους να πάρουν τον έλεγχο του λογαριασμού σας. Όλα όσα χρειάζονται οι hackers είναι το όνομα χρήστη Skype και το email που έχει καταχωρηθεί στο λογαριασμό του Skype. Με αυτές τις λεπτομέρειες, είναι σε θέση να μπουν στο λογαριασμό σας και να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης σε μερικά λεπτά. Το Next Web έχει δοκιμάσει τη μέθοδο πέντε βημάτων και αναφέρει ότι η διαδικασία λειτούργησε σε περισσότερους από έναν λογαριασμούς. Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με την Skype αρκετές ώρες πριν βγάλει στη δημοσιότητα την ιστορία.

Σημειωτέο είναι ότι ο λογαριασμός σας βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο αν ο επίδοξος εισβολέας γνωρίζει το email σας. Εάν είστε ανήσυχοι ότι σας διεύθυνση μπορεί να είναι κοινή ή γνώση, ο απλούστερος τρόπος για να προστατευτείτε από οποιαδήποτε επίθεση θα ήταν να αλλάξετε τη διεύθυνση σας στο λογαριασμό.

Η Skype λέει ότι εξετάζει το θέμα:

“Είχαμε αναφορές για ένα νέο θέμα που αφόρα την ασφάλεια των λογαριασμών. Ως ένα βήμα προφύλαξης μας έχουμε απενεργοποιήσει προσωρινά την επαναφορά κωδικού πρόσβασης καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε περαιτέρω το ζήτημα. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία αλλά εμπειρία του χρήστη και ασφάλεια του αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα”

Η αλλαγή αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής, ενώ η Skype εργάζεται σε προς μια λύση του προβλήματος.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.