Έχουμε δει και στο παρελθόν την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) να χρησιμοποιείται σε GPS αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει την τεχνολογία αυτή ενσωματωμένη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Η Pioneer το κατάφερε χρησιμοποιώντας μια οθόνη από την MicroVision που δείχνει οδηγίες κατεύθυνσης πάνω στον δρόμο.

Με αυτόν τον τρόπο η προσοχή του οδηγού δεν αποσπάται από την ανάγκη να κοιτάει σε μια μικρή οθόνη (GPS) στα αριστερά ή δεξιά. Ανταυτού, στην μικρή αυτή οθόνη μπορούν πλέον να εμφανιστούν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή, το όριο ταχύτητας κτλπ. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για το σύστημα θα πρέπει να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη αφού τα δύο μοντέλα κοστίζουν $3,770 και $4,021 αντίστοιχα με ημερομηνία κυκλοφορίας τα τέλη Ιουλίου.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L5Xk2bH29Gk]

VIA

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.