Η Τουρκία φαίνεται να θέλει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό της σύστημα…
Aν κρίνουμε από την τελευταία απόφαση του υπουργείου παιδείας να τρέξει πρόγραμμα προσθήκης tablets και άλλων LCD συσκευών στις περισσότερες σχολικές βαθμίδες της. Πρόκειται για το FATIH Project μέσα από το οποίο θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια διαμοιρασμού προϊόντων τεχνολογίας σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και επιμόρφωσης των δασκάλων πάνω σε θέματα πληροφορικής.

Όπως αναφέρει το επίσημο δημοσίευμα, ένας από τους στόχους του εγχειρήματος είναι η προσέγγιση της δια βίου εκπαίδευσης στην πληροφορική, με βασική προϋπόθεση τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής που θα μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Αρχικά πρόκειται να διαμοιραστούνε συσκευές tablets αλλά και διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της Τουρκίας. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας όσον αφορά το επίπεδο του εκπαιδευτικού της συστήματος, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε ένας στους τρεις έφηβους που αποφοιτούν από το σχολείο να είναι αρκετά εξοικειωμένος με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και με τη χρήση του Internet.

Το FATIH Project συνοδεύεται από ένα πενταετές πλάνο υλοποίησης των στόχων του, και έχει να αντιμετωπίσει αρκετά σημαντικές προκλήσεις όπως για παράδειγμα η χαμηλού επιπέδου υποδομή όσον αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.