Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην καινοτομία της, η Orange του κολοσσού των επικοινωνιών France Telecom ανακοίνωσε στο Παρίσι την «κοινωνική κλήση» σε συνεργασία με το Facebook. Τα μέλη του μεγαλύτερου διαδικτυακού κοινωνικού δικτύου θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις φωνής ένας προς έναν ή και ομαδικά (party call, group call)

μέσω υπολογιστή, ταμπλέτας ή κινητού τηλεφώνου αρκεί να έχουν πρόσβαση στο Facebook. Για την κλήση, δεν απαιτείται να γνωρίζει κανείς τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το Skype για την φωνή ή το app Whatsapp για την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Διαδικτύου από το κινητό.

To Party Call θα αποτελέσει μέρος των δυνατοτήτων του Libon, ενός app του δικτύου της Orange στην Γαλλία που επιτρέπει κλήσεις και μηνύματα μέσω τηλεφωνίας IP. Η εμπορική διάθεση της υπηρεσίας αναμένεται το καλοκαίρι του 2013 στην Γαλλία. Το TechCrunch.com εκτιμά πως δεν είναι διόλου απίθανο να επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η France Telecom, όπως στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Πολωνία, στην Ρουμανία και αλλού.

Επί μήνες, παρατηρητές της αγοράς συζητούν για το ενδεχόμενο να εισέλθει το Facebook «αυτοπροσώπως» στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας με το δικό του «κοινωνικό τηλέφωνο». Η συνεργασία της Orange με το Facebook δεν φτάνει τόσο μακριά, αφού αφορά την αξιοποίηση της πλατφόρμας του Facebook ώστε να αξιοποιούνται οι επαφές κάθε μέλους για την διενέργεια κλήσεων μέσω Διαδικτύου. Φυσικά, η επικοινωνία δεν είναι πάντοτε δωρεάν, αφού για την λειτουργία της απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο, η οποία μπορεί να γίνεται δωρεάν όταν υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi χωρίς χρέωση, μπορεί όμως να χρεώνεται ότι γίνεται μέσω κινητής τηλεφωνίας (είτε αφορά σε προπληρωμένο χρόνο του προγράμματος ή όχι).

Δείτε ένα βίντεο που ανέβασε η Orange για την υπηρεσία Party Call


Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.