Οι περισσότερες εταιρίες, παρέδωσαν ήδη τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Αυτό σημαίνει ατελείωτες οικονομικές και στατιστικές αναφορές. Η comScore δημοσίευσε τις αναφορές τις για την συγκεντρωτική αναφορά της για τις εταιρίες αυτές και από ότι είδαμε κάποια σημεία εκπλήσσουν.

Σύμφωνα με την comScore λοιπόν η Samsung βρίσκεται στην πρώτη θέση των κατασκευαστών στην Αμερικανική αγορά με 26% μερίδιο αγοράς. Την ακολουθεί η LG με 17.7% και η Apple με 17.5%. Ακολουθεί η Motorola με 10.9% και η HTC με 6.2%.

Σχετικά με τα ποσοστά ανά πλατφόρμα, στην Αμερικάνικη αγορά, βλέπουμε την Google να διατηρεί άνετα την πρωτιά, με 52.5% ακολουθούμενη από την Apple με ποσοστό 34.3%. Ακολουθούν από απόσταση η RIM με 8.4% και η Microsoft με 3.6%. Τέλος η Nokia με το Symbian έπεσε κι άλλο φτάνοντας το 0.6%.

Σε έρευνα την IDC που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε το Android να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, κατακτώντας το 75% της αγοράς!!! Ακολουθεί το iOS με 14.9%, το Blackberry με 7.7%, το Symbian me 4.1% και τα Windows Phone me 3.6.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.