Πάει καιρός από την τελευταία φορά που ακούσαμε για τους Anonymous και τώρα η δημοφιλής ομάδα hackers επιστρέφει όχι με μια νέα κυβερνοεπίθεση αλλά με μία επιχείρηση διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Συγκεκριμένα, οι Anonymous καλούν όλο τον κόσμο σε μαζική διαμαρτυρία στις 28 Ιουλίου ενάντια στο χρηματοδοτούμενο από την EE project INDECT. Το εν λόγω project αποσκοπεί στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα ανιχνεύει αυτομάτως τις όποιες εγκληματικές απειλές, αναλύοντας την online δραστηριότητα των χρηστών αλλά και μέσω συστημάτων παρακολούθησης στην πραγματική ζωή.

Όπως υποστηρίζουν, κάτι τέτοιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας μέσα από την παράνομη συλλογή δεδομένων. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των Anonymous στο video που ακολουθεί:

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.