Μια νεοσυσταθείσα εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο με το όνομα Leap Motion παρουσιάζει μια νέα συσκευή που πιστεύει πως θ’ αποτελέσει το μέλλον στα συστήματα χειρισμού με χρήση χειρονομιών (gestures). Με μια πρώτη ματιά το σύστημά τους κάνει περίπου ότι και το Kinect, μεταφράζοντας κινήσεις των χεριών στην οθόνη, αλλά το Leap, κατά τα φημολογούμενα, είναι 200 φορές πιο ακριβές και θα σας κοστίσει μόνο $70 από τα $250 που έχει το πρόσθετο της Microsoft για τα Windows.

Το σύστημα, που αποτελείται από μια μικρή συσκευή εισόδου USB και μια πολύπλοκη πλατφόρμα λογισμικού, δημιουργεί ένα τρισδιάστατο χώρο αλληλεπίδρασης 113 κυβικών δεκάμετρων (4 cubic feet) στον οποίο αναγνωρίζεται πλήθος χειρονομιών. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται κινήσεις όπως το τσίμπημα των δαχτύλων για μεγέθυνση και σμίκρυνση, πλοήγηση στο λειτουργικό σύστημα μ’ ένα ελαφρό τίναγμα του δαχτύλου, σχεδίαση ακριβείας, χειρισμός πολύπλοκων τρισδιάστατων απεικονιστικών δεδομένων, ως και χειρισμός παιχνιδιών.

Η Leap Motion δεν αποκάλυψε πολλά για το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος (hardware), αλλά ανέφεραν πως η επαναστατική πρόοδος στην ευκρίνεια προέρχεται από την πλευρά του λογισμικού. Σύμφωνα με τον διευθυντή του τεχνολογικού τμήματος (CTO) Ντέιβιντ Χολτζ, μπόρεσαν να λύσουν σημαντικά αλγοριθμικά και μαθηματικά προβλήματα που δεν είχαν απαντηθεί ως τώρα ή θεωρούνταν αδύνατα να λυθούν.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί ν’ ανιχνεύσει τη θέση και τον προσανατολισμό στον τρισδιάστατο χώρο κάθε δαχτύλου ξεχωριστά, καθώς και λεπτών αντικειμένων όπως μολύβια, σε πραγματικό χρόνο, με ακρίβεια μικρότερη του χιλιοστού. Η εταιρία υποστηρίζει πως το Leap είναι πιο ακριβές και καλύτερο στην ανταπόκριση από μια οθόνη αφής ή ένα ποντίκι και το ίδιο αξιόπιστο όσο ένα πληκτρολόγιο.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη εξασφαλίσει 12,75 εκατομμύρια δολάρια από αρχικές πηγές χρηματοδότησης και ελπίζει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που θα υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών από τρίτους τόσο στο OS X όσο και στα Windows. Οι προπαραγγελίες έχουν αρχίσει και η εταιρία αναφέρει πως δε θα χρεώσει τις κάρτες των αγοραστών μέχρι να βγει το προϊόν στην αγορά αυτό το χειμώνα.


Official Website: https://live.leapmotion.com

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.