iphone5-19-pin-rendering-credit-blackpool-creative-11392050

Νέα πατέντα της Apple μπορεί να αντικαταστήσει στην οθόνη ξεκλειδώματος το συνθηματικό σας κωδικό, αποτρέποντας άλλους που έχουν πρόσβαση στο κινητό σας να εισέλθουν έστω και αν γνωρίζουν τον κωδικό.

Αυτό το σύστημα σας παρουσιάζει στην οθόνη ξεκλειδώματος μία εικόνα που εσείς καλείστε να αναγνωρίσετε. Αυτή η εικόνα μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, αντικείμενο, όπως για παράδειγμα ένα ποδήλατο. Κάτω από την εικόνα θα υπάρχει μία λίστα από ονόματα η λέξεις οι οποίες μία από αυτές σχετίζονται με την εικόνα, και η επιλογή της θα ξεκλειδώσει το κινητό.

Οι εικόνες αυτές θα έχουν σχέση με το συγγενικό – φιλικό σας περιβάλλον και θα προβάλλονται τυχαία σε κάθε ξεκλείδωμα για καλύτερη ασφάλεια. Βέβαια ένα συγγενικό σας πρόσωπο θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλέξει σωστά, αλλά τουλάχιστον κάποιος άγνωστος, όπως ένας συγκάτοικος, θα είναι δύσκολο να βρει την σωστή απάντηση.

Το σύστημα ασφαλείας δεν είναι νέο καθώς έχει χρησιμοποιηθεί και στο facebook. Αν και η Apple το έχει κατοχυρώσει ως πατέντα, δεν είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Apple-image-unlock-patent-1-

 

 

Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.