Πριν από λίγες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άφησε να διαφανεί ότι επίκειται συμφωνία με τη Google στην υπόθεση που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί εκμετάλλευσης της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Ωστόσο, η συμφιλίωση είναι ακόμη μακριά.

 

Ο επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Joaquin Almunia έστειλε μια επιστολή στη Google, δια της οποίας καλεί τον κολοσσό του Internet να συνεργαστεί άμεσα, αλλιώς η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο. Ο Almunia, μάλιστα, ορίζει ως προθεσμία για τη διευθέτηση του θέματος τις 2 Ιουλίου.

 

Από την πλευρά της, η Google λέει ότι είναι “πάντα πρόθυμη να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες της. Συνεργαζόμαστε με την Κομισιόν και όλα τα θέματα μπορούν να λυθούν με τη συζήτηση“. Με άλλα λόγια, η Google “κάνει την τρελή”…

 

Επειδή, όμως, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα ανταγωνισμού, φαίνεται ότι η υπόθεση οδεύει ολοταχώς προς το δικαστήριο.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.