Τα σύγχρονα smartphones είναι συσκευές κατά βάση ακριβές και ευαίσθητες. Γι’ αυτό οι εταιρείες χρησιμοποιούν πάνω στις οθόνες των συσκευών τους μία επίστρωση ειδικού γυαλιού(αν μπορούμε να το ονομάσουμε ως ένα τέτοιο) που προστατεύει την οθόνη από γρατζουνιές και φθορές.

Δεν μιλάμε για τις ζελατίνες προστασίας οθόνης που κυκλοφορούν στην αγορά. Μιλάμε για μια επίστρωση της υπάρχοντος οθόνης και πρόκειται ουσιαστικά για ένα σώμα.

Η μεγαλύτερη και διασημότερη εταιρεία πάνω σε αυτό το τομέα είναι η Corning, πρόκειται για αυτή που πρώτη εισήγαγε το Gorilla Glass πριν από δύο χρόνια. Κρατώντας λοιπόν την παράδοση η Corning θα παράγει το νέο μοντέλο γυαλιού που θα λέγεται Gorilla Glass 3.

Όπως και οι δύο προηγούμενες γενιές, το τρίτο μέρος που θα δούμε φέτος, θα είναι ακόμα πιο σκληρό. Το Gorilla Glass 3 έχει βελτιωθεί σε μοριακό επίπεδο ενσωματώνοντας ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Native Damage Resistance (NDR). Σύμφωνα με την Corning, το NDR μειώνει το συνολικό αριθμό των ρωγμών, την εμφάνιση γρατσουνιών και κάνει καλύτερη δουλειά στη διατήρηση της δύναμης του γυαλιού. Ως αποτέλεσμα, το GG3 θα έχει τριπλάσια αντοχή στο γρατζούνισμα, 40 τοις εκατό μείωση στον αριθμό ορατών γρατζουνιών και 50 τοις εκατό πιο ανθεκτικό σε θέμα αντοχής, εφόσον και εάν το γυαλί αρχίσει και χαλάει.

Βέβαια για να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν θα σώσει το τηλέφωνο ή το tablet σας εάν πέσει από τα 4-5 μέτρα πάνω στο τσιμέντο ή το δρόμο, αλλά τουλάχιστον θα αισθάνεστε πιο άνετα έχοντας για παράδειγμα τα κλειδιά στην ίδια τσέπη με τη συσκευή σας.

 

 

Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.