Η CES  ξεκίνησε και η nVidia ανακοίνωσε επίσημα τους nVidia Wayne, τη νέα  γενιά επεξεργαστών Tegra 4 για φορητές συσκευές.

Ο νέος Tegra 4 λοιπόν έχει 4+1 πυρήνες Cortex A-15, με τον τελευταίο προορισμένο για τις δουλείες που δεν απαιτείται επεξεργαστική ισχύς, πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη αυτονομία. Στα σωθικά του επεξεργαστή υπάρχει GPU 72 πυρήνων! Έτσι ο νέος Tegra προσφέρει 6 φορές μεγαλύτερη ισχύ από τον προκάτοχό του στα γραφικά ενώ από θέμα επεξεργαστική ισχύς είναι 2.6 φορές ταχύτερος. Σύμφωνα με την nVidia ο επεξεργαστής είναι ικανός να αναπαράγει βίντεο ανάλυσης 4Κ.

Από θέμα αυτονομίας ο Tegra 4 έχει 45% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον Tegra 3 προσφέροντας έως και 14 ώρες αναπαραγωγής HD βίντεο.

Στα αρνητικά έχουμε το γεγονός πως ο νέος επεξεργαστής δεν ενσωματώνει  LTE.

Όπως και να έχει ανυπομονούμε να τον πιάσουμε στα χέρια τις σε κάποια υλοποίηση που θα τον φοράει, γιατί μιλάμε για τέρας επιδόσεων!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.