Σύμφωνα με διαφορές πηγές, η Microsoft σκέφτεται να φέρει στην αγορά ένα settop box για την τηλεόραση. Στην ουσία θα είναι ένα miniXbox που θα έχει δυνατότητες για ipTV, όπως τα Netflix και Hulu στην Αμερική, ή το ΟΤΕ-TV στην Ελλάδα. Επίσης θα μπορεί να παίζει μερικά ελαφριά παιχνίδια, και θα βασίζεται στο Xbox.

Το XboxTV θα έρθει στην αγορά προς το τέλος του 2013 μαζί με το νέο Xbox, και θα είναι κατά πολύ φθηνότερο από την κανονική κονσόλα. Βλέπουμε λοιπόν ότι η Microsoft έχει στα σχέδια της να κάνει μια διπλή πλατφόρμα για το Xbox, η όποια θα μπορεί να κάνει απλά πράγματα του τύπου smartTV, άλλα ταυτόχρονα θα μπορεί να τρέχει και τα βαριά παιχνίδια, όπως τα Halo, Modern Warfare και Call of Duty.

Το XboxTV αναμένεται να τρέχει σε πλατφόρμα ARM επεξεργαστών, αντίθετα με το επόμενο Xbox, που θα τρέχει σε x86 με επεξεργαστή της AMD, όπως είδαμε χθες.

Είναι πολύ πιθανό να πουλάρι, η Microsoft, το λογισμικό και σε άλλες εταιρίες στο χώρο του smartTV, ενώ οι φήμες λένε ότι την ιδία έκδοση θα “φορέσει” και το Xbox Surface, η φορητή παιχνιδοκονσόλα με τη μορφή tablet.

Παρατηρούμε, ότι και η πλατφόρμα του Xbox θα τροποποιηθεί ώστε να τρέχει και σε x86 και σε ARM, όπως ακριβώς έκανε η εταιρία και με αυτή των Windows. Αυτά τα νέα-φήμες που μαθαίνουμε τελευταία συνάδουν με τα σχέδια της Microsoft “3 οθόνες και το σύννεφο” (“three screens and a cloud”), οπού στον υπολογιστή μας, στο smartphone/tablet και στην τηλεόραση θα  έχουμε το ίδιο (παρόμοιο) λειτουργικό σύστημα, και όλες μας οι συσκευές θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω του cloud.

 

via 1, 2, 3

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.