glass_photos3

Πρόσφατα η Google αποκάλυψε κάποιες από τις νέες λειτουργίες που θα διαθέτει το νέο της project, Glass. Θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα με κάρτες τύπου Timeline που θα σας ‘πετάει’ πληροφορίες μπροστά στα μάτια σας κυριολεκτικά! Ο developer της Google, Timothy Jordan έκανε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του Glass επί της σκηνής, ξεκινώντας με τους New York Times.Τα σημαντικότερα νέα μπορούν να σας εμφανίζονται ανά ώρα στη συσκευή και να χρησιμοποιείτε μια κίνηση των ματιών προς τα πάνω για να δείτε επικεφαλίδες, τίτλους και το περιεχόμενο ενός άρθρου.

Κάθε εφαρμογή στο Glass θα πρέπει να έχει για τέσσερις προδιαγραφές. Πρώτον να είναι σχεδιασμένες για γυαλί. Δεύτερον, να μην ενοχλεί. Τρίτον, να είναι compact σε μέγεθος και τέταρτον να μην βγάζει προβλήματα. Το Gmail φυσικά είναι παρών σε αυτό το project και θα σας επιτρέπει να απαντήσετε σε σημαντικά email. Όταν έρθει email λοιπόν θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση με τον τίτλο, τη φωτογραφία του αποστολέα και δυνατότητα απάντησης μέσω φωνής.

Η εφαρμογή Evernote θα είναι επίσης παρών σε αυτή τη προσπάθεια και θα σας επιτρέπει να μοιραστείτε φωτογραφίες μέσω του Skitch.

Τελευταία είναι εφαρμογή Path. Εάν ένας φίλος σας μοιράσει μαζί σας μια φωτογραφία σε αυτή την υπηρεσία, θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στη συσκευή σας. Μπορείτε ύστερα να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά emoticons και να το χρησιμοποιήσετε για να απαντήσετε στο πως αισθάνεστε σχετικά με τη συγκεκριμένη φωτογραφία χωρίς να τον καλέσετε στο τηλέφωνο.

Μόλις κυκλοφορήσει το API της Google σίγουρα θα δούμε σίγουρα πολύ περισσότερες εφαρμογές να εμφανίζονται, επιτρέποντας έτσι στους προγραμματιστές να φτιάξουν τις δικές τους κάρτες Timeline και να τις γεμίσουν με HTML σελίδες, εικόνες, βίντεο και κείμενο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.