Ύστερα από τη μεγάλη έκταση που έλαβε το θέμα σχετικά με τον ιό Flashback botnet που είχε μολύνει χιλιάδες υπολογιστές Mac, η Apple αφαίρεσε από την ιστοσελίδα της μερικούς ισχυρισμούς για την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος του OS X όσον αφορά την ευπάθειά του σε ιούς.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν οι φράσεις “Δεν κολλάει τους ιούς των PC” η οποία αντικαταστάθηκε με “είναι κατασκευασμένο να είναι ασφαλές” και η φράση “ασφάλεια για τα δεδομένα σας χωρίς να κάνετε τίποτα” με το “Ασφάλεια που είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα”. Σύμφωνα εκπρόσωπο της εταιρείας Sophos πρόκειται για ένα σημάδι του ότι η Apple λαμβάνει πλέον το θέμα της ασφάλειας σοβαρότερα από ποτέ. Μια συγκριτική φωτογραφία που απεικονίζει τη διαφημιστική καμπάνια του OS X πριν και μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Πέρα από τις τροποποιήσεις στα διαφημιστικά της η Apple πρόσφατα κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την ασφάλεια στο iOS, ενώ ενσωματώνει στη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Mountain Lion, τη λειτουργία Gatekeeper για μεγαλύτερη προστασία από εγκατάσταση με ασφαλών εφαρμογών. Δεν είναι η πρώτη φορά που εταιρείες ασφαλείας σχολιάζουν την προστασία του OS X, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του ο συνιδρυτής της Kaspersky τόνισε την ανάγκη υποστήριξης παλαιότερων εκδόσεων, αναφέροντας ως παράδειγμα τον τερματισμό υποστήριξης του του OS X 10.5 (Leopard) με την κυκλοφορία του Lion.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.