Στις 21 Αυγούστου είναι η μεγάλη πρεμιέρα για το “The Dark Knight Rises” και οι απανταχού φανατικοί του Batman (ανεξαρτήτου ηλικίας) δεν κρατιέστε να ξαναδείτε τον υπερήρωα, τα gadgets του, το Batmobile και….την κάπα του, η οποία τον βοηθά να πηδά από ουρανοξύστες και να πετά σε μικρές αποστάσεις με μεγάλη ταχύτητα.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τη φαντασία και όπως απέδειξαν φυσικοί του University of Leicester σε εργασία τους που εκδόθηκε από το περιοδικό Journal of Special Physics Topics, η κάπα του Batman μάλλον θα ήταν θανάσιμη παγίδα παρά βοήθημα για τις πτήσεις του.

Σύμφωνα με την εργασία, εάν ο Batman πηδήξει από κτίριο ύψους 150m, η κάπα του με διάμετρο 4.7m θα του επέτρεπε να διανύσει 350m με ταχύτητα 109km/h, προτού πέσει στο έδαφος με ταχύτητα περίπου 80km/h. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς ότι στην πραγματικότητα θα γινόταν….αλοιφή.
Στα συμπεράσματα τους, οι 4 ερευνητές τονίζουν ότι η κάπα του Batman δεν είναι ενδεδειγμένος τρόπος πτήσης, εκτός αν εφαρμοστεί κάποια μέθοδος απότομης επιβράδυνσης, όπως ένα αλεξίπτωτο ή κάποιο jetpack, αλλά έτσι θα χανόταν η μαγεία και η μαγκιά από τον υπερήρωα.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.