Λονδίνο – Η Apple έχασε την έφεση κατά της απόφασης δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασιλείο, λόγω ότι η Samsung δεν παραβίασε τα δικαιώματα του σχεδιασμού του για το iPad.

Αυτό έγινε αφού τον Ιούλιο ένας δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε  αποφανθεί πως ο σχεδιασμός των Galaxy Tab της Samsung  ήταν παρόμοια με το σχέδιο  του iPad.

Ο δικαστής φέρεται να δήλωσε ότι οι συσκευές της Samsung δεν ήταν τόσο “cool”, επειδή δεν είχαν την «ακραία απλότητα” της Apple.

Σύμφωνα με την έκθεση, διέταξε επίσης την Apple να προβάλλονται οι διαφημίσεις της, λέγοντας πως η Samsung θίγει τα δικαιώματά της.

Ο δικαστής είπε η Apple ότι η ανακοίνωση θα πρέπει να παραμείνει στην ιστοσελίδα της Apple για τουλάχιστον ένα εξάμηνο και ότι άλλες διαφημίσεις πρέπει να τοποθετούνται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να φανεί, ότι η Samsung αντέγραψε τα σχέδια.

Ο εκπρόσωπος της Samsung συνέναισε την απόφαση.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Apple δεν ήταν η πρώτη που σχεδιάσε tablet με ορθογώνιο σχήμα και στρογγυλεμένες γωνίες και ότι η προέλευση των χαρακτηριστικων του σχεδιασμού της Apple μπορεί να βρεθεί σε πολλά παραδείγματα πριν απ αυτό.

“Σε περίπτωση που η Apple συνεχίσει να κάνει υπερβολικές νομικές αξιώσεις σε άλλες χώρες βασίζονται σε τέτοια γενικότητες, η καινοτομία στη βιομηχανία θα μπορούσε να βλαφτεί ανεπανόρθωτα και οι επιλογές των καταναλωτών θα περιορίζονται αδικαιολόγητα,” λέει ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.