Σε μια κίνηση που φάνηκε να εκπλήσσει, το Facebook ανακοίνωσε τη διάθεση από το App Store του Facebook Camera. Πρόκειται για ένα application για iPhone και iPod touch που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες και να τις μοιράζονται εύκολα στο προφίλ τους. Παράλληλα όμως διαθέτει και κάποια φίλτρα και βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών.

Με άλλα λόγια πρόκειται για έναν κλώνο του Instagram αν και όχι τόσο αξιόλογο όσο η δημοφιλής εφαρμογή. Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Facebook Camera έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα μαζικής επιλογής και διαμοιρασμού φωτογραφιών καθώς και προσθήκης λεζάντας και tags πριν τις δημοσιεύσει ο χρήστης στο προφίλ του.

Η ανάπτυξη του Facebook Camera είχε ξεκινήσει πολύ πριν την εξαγορά του Instagram από την υπηρεσία. Θα έγινε σαφές λοιπόν ότι δύσκολα θα μπορούσε να το ανταγωνιστεί και ότι η σύγκριση μαζί του θα ήταν αναπόφευκτη.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Zuckerberg προτίμησε να εξαγοράσει τη δημοφιλή υπηρεσία αντί να πρέπει να την ανταγωνιστεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.