Αγοράστε ένα state-of-the-art τηλεσκόπιο με κάμερα 268-megapixel, στρέψτε το στον ουρανό, κάντε μερικούς υπολογισμούς και θα μπορούσατε να καταλήξετε με μία πανέμορφη φωτογραφία του Νεφελώματος Carina.

Αυτό είναι ακριβώς ό, τι έκανε το Paranal Observatory στη Χιλή, πρόσφατα με το ολοκαίνουργιο τηλεσκόπιο VLT Survey.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ESO έχει δείξει την αγάπη του για μεγάλες φωτογραφήσεις : προ λίγου καιρού καταφέρε να ενώσει μία τεράστια εικόνα 9-gigapixel του Γαλαξία μας (Milky Way) από χιλιάδες φωτογραφίες που λήφθησαν με το τηλεσκόπιο VISTA νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο.

Ωστόσο, με το 2,6 μέτρα VLT τηλεσκόπιο και την 268-megapixel κάμερα OmegaCAM, το παρατηρητήριο είναι σε θέση να συλλάβει τεράστια πανοράματα του ουρανού ανα πάσα στιγμή, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ένωση φωτογραφιών.

Το ESO λέει ότι είναι το «μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο, αποκλειστικά αφιερωμένο στην έρευνα του ουρανού σε ορατά μήκη κύματος.” Όσο για το Νεφέλωμα Carina, η περιοχή σχηματισμού των νέων άστρων είναι η δημοφιλής επιλογή μεταξύ των αστρονόμων για να δοκιμάσουν νέα τηλεσκόπια.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο κάτω για να δείτε την εικόνα σε όλο της το μεγαλείο.

ESO

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.