H δικαστική διαμάχη της Samsung και της Apple στην Ν. Κορέα έληξε για τους αιώνιους αντίπαλους αφού το δικαστήριο έκρινε και τις δύο πλευρές ένοχες για παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η Apple βρέθηκε να παραβιάζει δύο από τις πατέντες της Samsung, το tethering μεταξύ smartphone – υπολογιστή και το WCDMA 3G. Από την άλλη πλευρά η Samsung παραβίασε μια πατέντα που αφορά το multitouching.

Εκτός από τα ασήμαντα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, $35.000 για την Apple και $22.000 για την Samsung, το δικαστήριο αποφάσισε απαγόρευση των πωλήσεων αρκετών δημοφιλών συσκευών στην Ν. Κορέα. Συγκεκριμένα παύεται η κυκλοφορία των iPad 1G και 2G, του iPhone 3GS και του iPhone 4 για την Apple. Για την Samsung σταματάει η κυκλοφορία των Samsung Galaxy S II, Galaxy Nexus, Galaxy Tab και Galaxy Tab 10.1.

Τα πιο πρόσφατα προϊόντα τους θα συνεχίσουν να πωλούνται κανονικά στα καταστήματα της Ν. Κορέας.

Μήπως αυτός ήταν ο τρόπος του δικαστηρίου να τους πει ότι πρέπει να σταματήσουν να τσακώνονται σαν μικρά παιδιά;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.