windows_phone_logo

Παρόλο που τα Windows Phone 8 έχουν “καταξιωθεί” στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τα Android και iOS, όσον αφορά την αγορά των Smartphone, η Microsoft πρέπει να κυνηγήσει το παιχνίδι ακόμα περισσότερο, αφού τα WP8 υστερούν σε στοιχεία και λειτουργίες, σε σχέση με smartphones που “τρέχουν” Android ή iOS.

Σε αυτό το παιχνίδι, η εταιρία από το Redmond ακολουθεί τη δική της στρατηγική, φέρνοντας στους χρήστες 2-3 μικρά updates και ένα μεγάλο update σε ετήσια βάση. Η στρατηγική αυτή είναι ένας συνδυασμός αυτών που ακολουθούν η Google με το Android και η Apple με το iPhone.

Για φέτος, η Microsoft έχει ήδη διαθέσει την πρώτη μικρή αναβάθμιση, γνωστή και ως “Portico” (GDR1), στις αρχές του έτους, ενώ αναμένουμε μέχρι το τέλος καλοκαιριού να δούμε και την δεύτερη μικρή αναβάθμιση (GDR2) να φτάνει στις συσκευές μας, φέρνοντας (πίσω) υποστήριξη για ραδιόφωνο, καθώς και τη λειτουργία Data Sense, δλδ ένα μετρητή δεδομένων, κλήσεων και SMS.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, αναμένεται η (μικρή) αναβάθμιση GDR3, για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία, αλλά από φήμες ακούγεται ότι θα φέρει υποστήριξη για Full HD οθόνες (1080p) και τετραπύρηνους επεξεργαστές. Αυτά βέβαια είναι φήμες και δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι.

Ή μήπως μπορούμε??

 

 

Σύμφωνα με τον Justin Angel, καταξιωμένο developer, και πρώην εργαζόμενο της Microsoft και της Nokia, μπορούμε, σε μεγάλο βαθμό, να επιβεβαιώσουμε την υποστήριξη οθονών 1080p στα WP8. Μέσω ενός tweet, ο Angel ανακοίνωσε πως βρήκε αρχεία στο Visual Studio 2013, που θα υποστηρίζουν ανάλυση 1080p στον Emulator Windows Phone 8. Αυτό σημαίνει ότι οι developers θα μπορούν να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους και σε ανάλυση Full HD, για τις μελλοντικές συσκευές που θα διαθέτουν τέτοιες οθόνες.

BOG6Ra5CYAAzu_i

Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι η ημερομηνία που θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων οι πρώτες συσκευές WP8 με οθόνες 1080p. Είναι φυσικό κάποια στιγμή, στο μέλλον, να δούμε ένα Windows Phone με Full HD οθόνη, αλλά σύμφωνα με τις φήμες για το GDR3 update και τις πρόσφατες ανακαλύψεις του Justin Angel, αυτό το μέλλον ίσως είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε. Το θέμα είναι ότι, όπως έχει το πρόγραμμα, ότι η Microsoft θα είναι ήδη 8-12 μήνες πίσω από το Android, και πρέπει να επισπεύσει τον ρυθμό ανάπτυξης της πλατφόρμας!!

 

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.