Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Xiaomi έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει τους δικούς της επεξεργαστές. Η εταιρεία έχει ήδη πειραματιστεί με μια κινεζική εταιρεία κατασκευής chip, για το chipset του εξαιρετικά οικονομικού Redmi 2Α. Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχίας του, λέγεται ότι θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τον πρώτο δικό της επεξεργαστή στις αρχές του 2016.

xiaomi-logo

Λέγεται πως ο λόγος που η Xiaomi θέλει να λανσάρει το δικό της chipset είναι επειδή πιστεύει ότι θα ξεπεραστούν διάφορα μειονεκτήματα που έχουν τα smartphones της. Ο πρώτος επεξεργαστής της Xiaomi θα χρησιμοποιηθεί σε low-end τηλέφωνα της σειράς Redmi. Από την άλλη πλευρά, οι high-end συσκευές της, όπως το Xiaomi Mi 5 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ισχυρά chipsets της Qualcomm.

Η Xiaomi λέγεται επίσης πως έχει αποκτήσει το πλήρες φάσμα των αδειών πυρήνα ARM. Επιπλέον, η εταιρεία προσέλαβε πρόσφατα τον πρώην πρόεδρο της Qualcomm Κίνας, Wang Xiang, ο οποίος θα βοηθήσει σίγουρα να πετύχει το στόχο της.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα κάτι, αυτό θα μπορούσε πράγματι να αποδειχθεί αληθινό. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές πλέον, έχουν ξεκινήσει την κατασκευή επεξεργαστών. Η Samsung και η Huawei είναι μερικοί από τους άμεσους ανταγωνιστές της, καθώς χρησιμοποιούν ήδη τα δικά τους chipsets για τις συσκευές τους.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροXperia Z5 και Z5 Compact: Φωτογραφία δείχνει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων
Επόμενο άρθροScalebound: Δείτε το εντυπωσιακό Gameplay Trailer
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ