Η Samsung διέδωσε τη χρήση των Super AMOLED οθονών στα smartphones και το πρώτο κινητό που χρησιμοποιούσε οθόνη αυτής της τεχνολογίας, ήταν το Galaxy S. Οι Super AMOLED οθόνες, φημίζονται για τα βαθιά μαύρα και την θεωρητικά άπειρη αναλογία αντίθεσης, που δεν συναντάμε σε LCD οθόνες, ωστόσο οι οθόνες αυτές, ήταν πολύ διψασμένες για ενέργεια και εμφάνιζαν υπερ-κορεσμένα χρώματα.

Samsung AMOLEDΚατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουμε ακούσει πολλά για την ενεργειακή απόδοση των οθονών της εταιρείας. Το AnandTech λοιπόν, πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές για να μετρήσει την ενεργειακή απόδοση των Super AMOLED οθονών στις ναυαρχίδες της Samsung. Σύμφωνα με αυτές τις δοκιμές, η Samsung ήταν σε θέση να φέρει σταθερή βελτίωση στα πάνελ των Super AMOLED οθονών κάθε χρόνο, ή ακόμα και κάθε έξι μήνες. Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, η οθόνη του Galaxy S4 ήταν η χειρότερη, ενώ του Galaxy S6 η καλύτερη όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Samsung-Super-AMOLED-Display-Power-Efficiency

Αυτός που έκανε τις δοκιμές, στο άρθρο του αναφέρει ότι η Samsung, πρέπει να επιτύχει 15-20% βελτίωση στην ενέργεια, αν θέλει να ανταγωνιστεί τις LCD οθόνες στην συνολική ενεργειακή απόδοση. Δηλώνει επίσης, ότι η Samsung μπορεί να το καταφέρει αυτό μέχρι το επόμενο έτος, αν η ανάλυση παραμείνει η ίδια και η έρευνα και η ανάπτυξη συνεχίσει να προχωρά με τον ίδιο ρυθμό.

Samsung-Galaxy-S-Series-Display-Power-Consumption-Comparison

Εάν θυμάστε, το DisplayMate έχει κατατάξει τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, ως τα κινητά με την καλύτερη οθόνη στη βιομηχανία, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή χρωμάτων. Είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι η Samsung ήταν σε θέση να επιφέρει βελτιώσεις στις Super AMOLED οθόνες τόσο γρήγορα.

Πηγή | Via

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροBlackBerry: Ο CEO λέει πως θα κατασκευάσουν ένα Android κινητό μόνο εάν το κάνουν ασφαλές
Επόμενο άρθροVodafone Smart Prime 6 Hands on Review: Το τίμιο Smartphone!
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ