Η αποδυνάμωση της κρυπτογραφίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι “δεν έχει κανένα απολύτως νόημα”, ισχυρίζονται μερικοί από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς στο κόσμο.

Γνωστή έγινε μια δήλωση του Συμβουλίου Βιομηχανίας Πληροφορικής (Information Technology Industry Council, aka ITIC) η οποία εκπροσωπεί τους τεχνολογικούς γίγαντες και συμβάλλει στην ομαλή επικοινωνία των εταιρειών αυτών με νομικούς θεσμούς και πολιτικά σώματα. Μέλη της δεν είναι άλλα παρά η Google, η Microsoft, το Facebook, η Samsung αλλά και πολλές ακόμη.

Στην δήλωση αυτή γινόταν σαφές το γεγονός πως η κρυπτογραφία βοηθά στην συντήρηση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας σε καθημερινό επίπεδο.

_86846951_030189272-1

Η δήλωση αυτή, επήλθε μετά τις κριτικές πολλών κυβερνήσεων και μεμονομένων πολιτικών ανά το κόσμο οι οποίοι πιέζουν τις εταιρείες και τις κατακρίνουν, για το υψηλό και περίτεχνο τρόπο με τον οποίο αυτές κρυπτογραφούν τα δεδομένα των χρηστών τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν τα συστήματα κρυπτογραφίας να καταργηθούν ή να διαθέτουν backdoors τα οποία θα επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες αρχής, εφόσον αυτό κριθεί απαρραίτητο, αγνωόντας το κίνδυνο που αυτό θα επιφέρει στην ασφάλεια των χρηστών.

Όπως ακριβώς ειπώθηκε και στη δήλωση, η εξασθένηση της κρυπτογραφίας δεν θα βοηθήσει μόνο τα “καλά παιδιά” να προστατεύσουν το πολίτη αλλά θα δώσει τη δυνατότητα σε crackers και black hats να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες αδυναμίες προς προσωπικό όφελός τους.

Μια τέτοια κίνηση, “θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στην οικονομική και φυσική δραστηριότητα της κοινωνίας μας”, ήταν μια από τις τελευταίες γραμμές της δήλωσης.

“Η εξασθένηση των μέσων προστασίας των χρηστών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της ασφάλειάς τους, απλά δεν βγάζει νόημα.”

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.