Η Samsung χρησιμοποίησε τον δικό της Exynos 7420 επεξεργαστή για όλες τις φετινές της ναυαρχίδες. Τα Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 edge+ και Galaxy Note 5, όλα αντλούν την επεξεργαστική τους δύναμη από τον Exynos 7420. Ωστόσο, τον ίδιο επεξεργαστή χρησιμοποιεί και η ναυαρχίδα της Meizu, το Meizu PRO 5. Εάν μια νέα φήμη που προέρχεται από την Κίνα αληθεύει, τότε για το 2016 η Samsung θα παράξει έναν ξεχωριστό high-end επεξεργαστή, ο οποίος θα είναι μόνο για πώληση σε άλλους κατασκευαστές συσκευών, όπως η Meizu.

exynos 8 octa

Ο Exynos 8890 αναμένεται να είναι ο επεξεργαστής που θα χρησιμοποιήσει η Samsung το 2016 για τις high-end συσκευές της. Η παραπάνω φήμη μιλάει για τον Exynos 8870, ο οποίος θα είναι επίσης high-end επεξεργαστής αλλά θα προσφέρει χαμηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με τον Exynos 8890. Σε ένα πρόσφατο single-core test στο Geekbench, ο Exynos 8870 έφτασε τους 2000 πόντους σε σύγκριση με τους 2270 του Exynos 8890.

Μέχρι στιγμής, η Meizu φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να αγοράσει τον Exynos 8870. Η φήμη προσθέτει ότι θα μπορούσαμε να δούμε τον επεξεργαστή στο Meizu PRO 6 και στο Meizu PRO 6 mini κατά το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι δεν έχουμε ακόμα ακούσει κάτι επίσημο από την Samsung και Meizu, δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτα σίγουροι.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροGalaxy S7: Η Samsung ετοιμάζει 5 εκατομμύρια κομμάτια για την πρώτη παρτίδα
Επόμενο άρθροXiaomi Mi Pad 2: Η 64GB έκδοση ξεπούλησε σε λιγότερο από ένα λεπτό
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ