Ευτυχείς κάτοχοι του Samsung Galaxy S III από εχτές το βράδυ, και ακόμα στο techmaniacs.gr δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι κρατάμε στα χέρια μας την πιο πολυαναμενόμενη συσκευή του 2012.

Από το βίντεο του unboxing που κάναμε αμέσως μόλις πήραμε στα χέρια μας την  συσκευή  έχουμε ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη μας.  Πραγματικά μόλις άνοιξε το καπάκι του κουτιού και εμφανίστηκε το Samsung Galaxy S III, σβήστηκαν όλες οι αμφιβολίες για το αν η συσκευή είναι όμορφη.  Προσωπικά μου άρεσε από τις φωτογραφίες αλλά από κοντά είναι πολύ πιο όμορφη. Με συνοπτικές διαδικασίες έγινε το unboxing, καθώς δεν βλέπαμε την ώρα να το πιάσουμε στα χέρια μας και να το εξερευνήσουμε.

Μόλις τελείωσε το unboxing o Χρήστος και έκλεισε η Camera αμέσως έπιασα την συσκευή στα χέρια μου και έβγαλα τα προστατευτικά αυτοκόλλητα. Χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλα μπαταρία και micro SD, όχι όμως SIM αφού δεν είχαμε διαθέσιμη micro SIM χθες το βράδυ.

 

Το μέγεθος του κινητού δεν είναι τόσο μεγάλο κατά τη γνώμη μου, έβαλα το Galaxy S ΙΙ μου δίπλα στο κινητό και δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο την περίμενα, και η συσκευή δίνει την αίσθηση ότι κολλάει στο χέρι αφήνοντας μια πολύ καλή αίσθηση.

Άνοιξα την συσκευή και το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι η οθόνη με το εκπληκτικό της μαύρο. Δεν πρόλαβα να το χαρώ πολύ καθώς η συσκευή bootάρει πολύ γρήγορα. Κάναμε το αρχικό setup και το κινητό μας έφερε στην επιφάνεια εργασίας. Δεν γίνεται να μην μείνει κάποιος έκπληκτος από τα χρώματα της οθόνης και από την ανάλυση της. Πραγματικά πολύ ζωντανά χρώματα και κανένα ίχνος pixelιάσματος ακόμα και από πολύ κοντά.

Όταν ξεκινήσει κάποιος να χρησιμοποιεί το Galaxy S III δεν είναι δυνατόν να μην προσέξει ότι όλα γίνονται ακαριαία χωρίς καμία αίσθηση lag.

Αμέσως μετά ρίξαμε μια ματιά στις ρυθμίσεις της συσκευής. Εκτός από τις συνηθισμένες επιλογές που βλέπουμε σε όλα τα Android κινητά, στο Galaxy S III είδαμε  πολλές παραπάνω επιλογές. Κατ’ αρχάς  παρατηρήσαμε το NFC  που μας επιτρέπει να ανταλλάξουμε αρχεία  με άλλες συσκευές πολύ γρήγορα. Είδαμε το S-Beam αλλά δεν είχαμε 2ο  Galaxy S III για να το δοκιμάσουμε. Δοκιμάσαμε όμως το WiFi-Direct, το οποίο αποδείχθηκε ταχύτατο, καθώς μεταφέραμε 50ΜΒ βίντεο στο Galaxy S II σε λιγότερο από ένα λεπτό. Είδαμε και το Smart Stay eye tracking που όταν πάει να κλείσει η οθόνη από την μπροστινή κάμερα βλέπει τα μάτια μας και αν δει ότι κοιτάμε το κινητό τότε δεν σβήνει την οθόνη. Δούλεψε απροβλημάτιστα με τον φωτισμό που είχαμε, αν και η Samsung έχει πει ότι σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού δεν λειτουργεί πάντα καθώς η κάμερα αδυνατεί να δει τα μάτια μας.  Αφού ενεργοποιήσαμε όλες τις Smart λειτουργίες του τηλεφώνου, τραβήξαμε ένα Screenshot της οθόνης περνώντας απλά το χέρι μας μπροστά από την οθόνη.

Μετά της ρυθμίσεις σειρά είχε η οθόνη. Είχαμε ήδη φορτώσει κάποια fulHD τρέιλερ ταινιών και πήγαμε στην αναπαραγωγή βίντεο. Ανοίξαμε το Trailer του “UP” και είδαμε αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Απίθανα χρώματα, πολύ καλή αντίθεση και φυσικά κανένα ίχνος pixelιάσματος. Το βίντεο έτρεχε απροβλημάτιστα χωρίς κανένα απολύτως κόλλημα. Η οθόνη αν και pentile ήταν πραγματικά υπέροχη και σίγουρα καλύτερη από του HTC One X από θέμα αντίθεσης, μαύρου και χρωμάτων. Στο S III σε αντίθεση με το S II, δεν παρατηρήσαμε χρωματικές αλλοιώσεις, ούτε στα λευκά ούτε στα άλλα χρώματα.  Η θέαση βίντεο στο κινητό είναι απολαυστική, όχι μόνο για την ποιότητα της εικόνας αλλά και για το μέγεθος της οθόνης.

Κάπου εδώ σκεφτήκαμε ότι δεν έχουμε δει Hands On Video με παρουσίαση του All Share. Της δυνατότητας δηλαδή να προβάλεις βίντεο, φωτογραφίες και μουσική σε οποιαδήποτε οθόνη είναι συνδεδεμένη στο οικιακό δίκτυο. Την ώρα που βλέπαμε το UP λοιπόν πατήσαμε το εικονίδιο πάνω αριστερά της οθόνης και μας έβγαλε να επιλέξουμε ανάμεσα στον υπολογιστή (που είχε την εφαρμογή All Share) και της τηλεόρασης (46 inches 3D LED Samsung Smart TV). Μέσα σε 2 δευτερόλεπτα το βίντεο ξεκίνησε να παίζει στην τηλεόραση χωρίς καμία μείωση στην ποιότητα.

 

Γυρνώντας πάλι το βίντεο στο κινητό πατήσαμε το εικονίδιο του Pop UP Play και το βίντεο εμφανίστηκε σε ένα μικρό παραθυράκι και συνέχισε να παίζει, συγχρόνως μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό και να κάνουμε ότι επιθυμούμε, από το να σερφάρουμε στο internet, να δούμε τα e-mail κ.α.

Αμέσως μετά ήρθε η ώρα να τεστάρουμε την κάμερα. Βάλαμε την μινιατούρα μας για θέμα και αρχίσαμε το τεστ, το οποίο λόγο χρόνου δεν ήταν τόσο αναλυτικό όσο θα θέλαμε, θα επανέλθουμε όμως με αναλυτικό review για την κάμερα του Galaxy S III. Από όσα είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε, καταλάβαμε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ αποκρίσιμη κάμερα, με ελάχιστο έως καθόλου shutter lag. Έχει την δυνατότητα να τραβήξει 3.3 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο (όσο και η DSLR μου) σε Burst Mode και από τα πρώτα δείγματα μιλάμε για πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας (φοράει τον ίδιο Sony αισθητήρα με το iPhone 4S). Επιτέλους μπήκε και η λειτουργία HDR που κάνει τις φωτογραφίες μας να έχουν πιο ζωντανά και κορεσμένα χρώματα. Και είδαμε την λειτουργία Best Photo, που αν και δεν προλάβαμε να την δοκιμάσουμε στο βίντεο, γνωρίζουμε ότι τραβάει διαδοχικές φωτογραφίες (20 φωτογραφίες) και διαλέγει την καλύτερη για εμάς μόνο του.

Στο θέμα του βίντεο, το κινητό είναι ικανό να τραβήξει FullHD 1080p βίντεο πραγματικά πολύ καλής ποιότητας. Μας δίνει επίσης και την δυνατότητα ζουμ στο 1080p βίντεο, μια επιλογή που έλειπε από το Galaxy S II. Δείτε το Sample βίντεο που τραβήξαμε, αν και θα επανέλθουμε με νέο βίντεο review για την κάμερα του κινητού.

Αμέσως μετά δοκιμάσαμε το S-Voice, το οποίο είναι το αντίπαλο δέος του Siri της Apple. Από τα τεστ που κάναμε στο βίντεο καθώς και εκτός βίντεο, φαίνεται αρκετά ακριβές αν και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, καθώς η τεχνολογία της φωνητικής αναγνώρισης είναι ακόμα σε πολύ παιδικά στάδια. Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο για την ελληνική γλώσσα, πράγμα που μας στενοχώρησε. Αν τα πάτε πάντως καλά με τα Αγγλικά, θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την υπηρεσία η οποία προσωπικά με βολεύει πάρα πολύ όταν οδηγώ.

Από το τεστ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Browser. Ανοίξαμε τον Browser και το πρώτο που είδαμε είναι οι πάρα πολλές ρυθμίσεις που έχει ο Browser. Πραγματικά είναι τόσες πολλές που μπορεί να γράψει κάποιος πολυσέλιδο βιβλίο αναλύοντας τις ρυθμίσεις του. Ανοίξαμε την σελίδα του techmaniacs.gr, που παρ’ ότι δεν είναι τόσο ελαφριά σελίδα για κινητά λόγω Slider και Ads, δεν είδαμε κανένα κόλλημα στο Scrolling της σελίδας, αλλά ούτε και στο ζουμ. Το λευκό της σελίδας παρέμεινε λευκό ασχέτως της γωνίας θέασης, πράγμα το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Για το τέλος της παρουσίασης, επιλέξαμε να τρέξουμε ένα Quadrant, το οποίο το κατεβάσαμε και το εγκαταστήσαμε σχεδόν ακαριαία από το Play Store. Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό, παρ’ ότι δεν είχαμε κλείσει τις εφαρμογές που έτρεχαν στο παρασκήνιο. Μας έδωσε αποτέλεσμα 5094 το οποίο είναι αρκετά πιο πάνω από το HTC Οne X.

Tέλος δοκιμάσαμε πόσο ανθεκτική είναι η οθόνη του, γρατζουνίζοντας το Gorilla Glass 2 της οθόνης με ένα κλειδί. Δεν άφησε το παραμικρό σημάδι ή γρατζουνιά, κάνοντας αυτό που υπόσχεται να κάνει το Gorilla Glass 2.

 

Kάπου εδώ κλείνουμε την πρώτη παρουσίαση του  Galaxy S III. Πριν πούμε οτιδήποτε πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Μαρίνο από την Smarties.gr, που φρόντισε να έρθει η συσκευή στην ώρα της και για την άψογη εξυπηρέτηση.

Στα του κινητού, πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από την συσκευή. Προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου. Απίθανη οθόνη, η οποία δεν συγκρίνεται με ότι άλλο έχω δει. Εξαιρετικά αποκρίσιμη συσκευή, χωρίς κανένα lag σε ότι και αν κάναμε. Πάρα πολύ καλός ήχος, χωρίς τριξίματα και θολούρα. Εξωφρενικά γρήγορη κάμερα, οι 3,3 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο είναι υπέρ αρκετές για όλους, αλλά και η ποιότητα των φωτογραφιών είναι πάρα πολύ καλή. Οι smart λειτουργίες του κινητού το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Android τηλέφωνα, αρκετά βολικές στην καθημερινότητά μας. Το κινητό επίσης αφήνει πάρα πολύ καλή αίσθηση στο χέρι, σίγουρα δεν κάνει για φθηνό. Εμένα προσωπικά μου έδωσε την αίσθηση ότι κρατάω πορσελάνη, λόγω της επικάλυψης που έχει το πίσω μέρος.

 

Στον αντίποδα δεν έχω πάρα πολλά αρνητικά να πω για την συσκευή. Θα ήθελα λίγο πιο ακριβές το S-Voice, όπως επίσης θα ήθελα να λειτουργούν τα Samsung Hubs αν και αναφέρει η Samsung ότι σύντομα θα ενεργοποιηθούν. Προσωπικά θα προτιμούσα το Ηome button να μην υπάρχει και να βρίσκεται στην οθόνη όπως στο Galaxy Nexus, αν και το μέγεθος του κινητού δεν με ενόχλησε. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι θα το προτιμούσαν μικρότερο.

Aπολαύστε το 25λεπτο Hands on Video

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

  • Δίκτυο: 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
  • Οθόνη: 4.8 inch HD Super AMOLED (1280×720) display
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
  • Camera: Κύρια (πίσω): 8 Mega pixel Auto Focus camera με Flash & Zero Shutter Lag, BSI – Μπροστινή: 1.9 Mega pixel camera, HD recording @30fps with Zero Shutter Lag, BSI
  • Βίντεο: Codec: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark – Recording & Playback: Full HD (1080p)
  • Ήχος: Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X
  • Επιπλέον λειτουργίες: S Beam, Buddy photo share, Share shot, AllShare Play, AllShare Cast, Smart stay, Social tag, Group tag, Face zoom, Face slide show, Direct call, Smart alert, Tap to top, Camera quick access, Pop up play, S Voice, Burst shot & Best photo, Recording snapshot, HDR, Google™ Mobile Services, Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude, Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigation, Google Downloads
  • Συνδεσιμότητα: WiFi a/b/g/n, WiFi HT40, GPS/GLONASS, NFC, Bluetooth® 4.0(LE)
  • Αισθητήρες: Accelerometer, RGB light, Digital compass, Proximity, Gyro, Barometer
  • Μνήμη: 16/ 32GB User memory (64GB available soon) + microSD slot (up to 64GB)
  • Διαστάσεις: 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133g
  • Μπαταρία: 2,100 mAh

Μείνετε συντονισμένοι στο techmaniacs.gr για να δείτε και τα πιο αναλυτικά βίντεο για τις λειτουργίες του Galaxy S III. Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook ή Follow στο Twitter για να παίρνετε τις ενημερώσεις μας πρώτοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ ότι θα είναι η καλύτερη συσκευή για το 2012!!!είναι super kαι τη θέλω κ εγώωωω!!!μπράβο στους techmaniacs για το review!!!!

  2. Το One S που έχω , βγάζει 5200 σκόρ στο Quadrant.
    Ωραίο review , αν είχε μικροτερες διαστασεις ίσως το έπαιρνα

  3. Στοκ βγαζεις 5200; γιατι το one s απο οσο εχουμε δει βγαζει 4700 περιπου. Εισαι με custom ROM;

  4. Παντου τα ιδια.. Παντου οι ιδιες υπερβολες. Κατι αντικειμενικο επιτελους θα διαβασουμε;
    “wow” “η πιο αναμενομενη συσκευη” “το πιο δυνατο κινητο”
    Ελεος απλα…
    Η πιο αναμενομενη συσκευη ειναι το Meizu MX quad core που φοραει ακριβως το ιδιο hardware με το GS3.Και να γιατι 1 δις Κινεζοι το περιμενουν.. Για να μην πω για Huawei D Quad και P1s..
    Αλλα εδω καταντησαμε. Κινητα μεγαλυτερης αξιας απο τον ΕΛληνικο μισθο (βλεπε μισοφαγωμενα μηλα και sammy) να ειναι το ονειρο καθε hipster Ελληνα,,
    ΕΥΓΕ.

  5. Το οτι στην Ελλαδα το κινητο ειναι πιο πανω απο τον βασικο μισθο δεν σημαινει οτι παγμοσμιως ισχυει το ιδιο. Μαλιστα στο εξωτερικο με καποιο συμβολαιο η τιμη του τηλεφωνου ειναι παρα πολυ χαμηλη. Eπισης μην ξεχνας οτι και στην Ελλαδα υπαρχουν ακομα καποια ατομα που χρηματα και για κινητα και για αλλα πολλα.

    Το Meizu εχει το ιδιο CPU και GPU, δεν εχει την ιδια οθονη, ουτε τους αισθητηρες, ουτε την αυτονομια, ουτε τις λειτουργιες. Επισης δεν το βλεπω να ερχεται προς τα εδω αυτη η συσκευη. Οπως και να εχει οταν λεμε πολυαναμενομενη εννοουμε την συσκευη που περιμεναμε να δουμε, γιατι οπως και να το κανουμε εδω και 2-3 χρονια η Samsung θετει standards στην κινητη τηλεφωνια.

  6. Μπράβο παιδιά πολύ καλή δουλειά και το αντικειμενικό είναι να λέμε την αλήθεια και όχι να χαιδεβουμε τα αυτιά όλων….Δεν που μπορεί να συγκριθεί με το S3 αυτήν την στιγμή…
    Ο άλλος μας λεει ιστορίες για Meizu MX και Huawei D Quad και P1s χωρις να τα εχει πιασει στα χερια του αλλα ειναι αντικειμενικός!!!οτι ναναι!!!!

  7. Ευχαριστουμε φιλε LeGend, προσπαθουμε να ειμαστε όσο πιο αντικειμενικοι γίνεται. Ολοι μας εχουμε προτιμησεις σε εταιριες και στυλ συσκευών αλλα προτιμάμε να τις κραταμε για τον εαυτό μας οταν ερχεται η ώρα για ενα review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.