Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Samsung να καταθέτει πατέντα για εύκαμπτες οθόνες και ενώ υπάρχουν φήμες που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια αναδιπλούμενη συσκευή, η τελευταία πατέντα αξίζει την προσοχή μας. Η αίτηση είχε κατατεθεί το περασμένο έτος και εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου.

Samsung-patents-flexible-tablet-displays-invisible-buttons2

Η παλιότερες πατέντες, αφορούσαν οθόνες τύπου OLED, αλλά αυτή την φορά η Samsung κατέθεσε πατέντα και για οθόνες LCD, με περίπου το μέγεθος ενός Galaxy tablet. Η πλακέτα κυκλώματος για την LCD είναι από τις εξωτερικές πλευρές, ενώ στην OLED η οθόνη λυγίζει μαζί με το panel.

  Samsung-patents-flexible-tablet-displays-invisible-buttons3

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόσφατη πατέντα της Samsung που εγκρίθηκε από το USPTO περιλαμβάνει σχεδόν αόρατα εικονικά πλήκτρα. Αυτά είναι ενεργές περιοχές που βρίσκονται κοντά στην άκρη της οθόνη αφής, που μπορούν για παράδειγμα να ανοίγουν την εφαρμογή της κάμερας. Τα λεγόμενα “sensor pads” μπορούν προφανώς να αντιστοιχίσουν σε διάφορες λειτουργίες.

Samsung-patents-flexible-tablet-displays-invisible-buttons

Το αν και το πώς αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, μένει να δούμε, αλλά τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης συνεχίσουν εφευρίσκουν και να πατεντάρουν, οπότε κάποια στιγμή θα δούμε κάποια από όλα αυτά να υλοποιούνται.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ