Η Samsung δεν εστίασε πολύ στα smartphones στην σημερινή παρουσίαση που πραγματοποίησε στην φετινή IFA 2015, ωστόσο έκανε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Η εταιρεία ανέπτυξε το Car Mode for Galaxy, ένα νέο mode για κινητά που επιτρέπει την πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα κατά την οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να αλληλεπιδρά ενεργά με τη συσκευή. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί θα έχουν μόνο τις λειτουργίες που χρειάζονται περισσότερο και δεν θα διατρέχουν τον κίνδυνο να αποσπαστούν όταν οδηγούν.

samsung-car-mode-galaxy-620x305

Το Car Mode for Galaxy είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοιο με το Android Auto της Google και το CarPlay της Apple. Όταν το κινητό είναι συνδεμένο με το αυτοκίνητο προσφέρονται χαρακτηριστικά όπως μηνύματα, πλοήγηση και μουσική σε ένα εύκολο περιβάλλον με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής. Έτσι και το Car Mode for Galaxy λειτουργεί, παρέχει πρόσβαση σε μουσική και πλοήγηση με μεγάλα φωτεινά χρωματιστά κουμπιά για εύκολη χρήση, ενώ οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σύστημα μέσω της οθόνης στο ταμπλό του αυτοκινήτου, από τα χειριστήρια στο τιμόνι ή απλά μέσω του S Voice.

Δεν είναι τόσο πλούσιο σε χαρακτηριστικά όπως το Android Auto και δεν υπάρχει κάποιο store για εφαρμογές αλλά τουλάχιστον δεν απαιτεί από εσάς να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο. Λειτουργεί με Galaxy smartphones της Samsung σε κάθε αυτοκίνητο που έχει ένα σύστημα στο ταμπλό με την υποστήριξη MirrorLink, ενώ μπορεί επίσης να τρέξει ως μια αυτόνομη εφαρμογή σε αυτοκίνητα που δεν έχουν MirrorLink.

Το Car Mode for Galaxy θα κυκλοφορήσει ως εφαρμογή αποκλειστικά για τις Samsung συσκευές αύριο.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Samsung έδειξε teaser για το τεράστιο Galaxy View tablet στην IFA 2015
Επόμενο άρθροGear S2 και Gear S2 Classic: Αυτές είναι οι τιμές των νέων smartwatches της Samsung
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ