Ενώ το Project Volta του Android Lollipop δεν είχε μεγάλη επιτυχία, φαίνεται τώρα πως το Doze του Android M κάνει πραγματικά τη δουλειά του. Σύμφωνα με αναφορές, το Nexus 5 που τρέχει την developer preview του Android Μ, εμφανίζει αισθητή βελτίωση στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

dozing-android-m-840x473

Σύμφωνα με δοκιμές του Computer Base, το Nexus 5 με Android Μ καταναλώνει το 1,5% της ισχύος σε 8 ώρες αναμονής, 4,5% σε 24 ώρες και 9% σε 48 ώρες, ενώ όταν το ίδιο τηλέφωνο όταν τρέχει Android 5.1.1 Lollipop καταναλώνεται 4%, 12% και 24%, αντίστοιχα.

nexus-5-doze

Ο τρόπος που δουλεύει το Doze στο Android M, είναι με το κάνει αναστολή τις background διεργασίες, όταν ανιχνεύει ότι η συσκευή είναι αδρανής για αρκετή ώρα. Στο Lollipop πάντως, αρκετοί χρήστες παρατήρησαν πτώση στην αυτονομία σε σύγκριση με το KitKat, γι ‘αυτό είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το M διορθώνει αυτό το πρόβλημα, ενώ θα προσφέρει περισσότερες ώρες χρήσης, με ακριβώς την ίδια φόρτιση.

Πηγή | Via

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροLovely: Ένα wearable για την παρακολούθηση της σεξουαλικής σας δραστηριότητας
Επόμενο άρθροWWDC 2015: Δείτε ζωντανά την παρουσίαση της Apple [livestream+chat]
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακουγεται υπεροχο! Υπαρχει γενικοτερο προβλημα με την αυτονομια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ