Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Check Point αποκάλυψαν μια νέα ευπάθεια που επηρεάζει Android συσκευές με επεξεργαστή της Qualcomm. Η ευπάθεια ονομάζεται QuadRooter, και ουσιαστικά είναι ένα σύνολο από τέσσερα τρωτά σημεία που επηρεάζουν πάνω από 900 εκατομμύρια smartphones και tablets με Snapdragon επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ναυαρχίδων της Samsung, όπως το Galaxy S7 ή ακόμα και το BlackBerry DTEK50 που σύμφωνα με την εταιρεία είναι το “πιο ασφαλές Android smartphone στον κόσμο.”

android_bug

Αν το QuadRooter εκμεταλλευθεί, μπορεί να δώσει στον επιτιθέμενο πλήρη έλεγχο στην επηρεασμένη συσκευή, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο συγκεκριμένο smartphone ή tablet. Ο χρήστης αρκεί να εγκαταστήσει ένα κακόβουλο app που δεν θα απαιτεί ειδικά δικαιώματα για να του δώσει την πρόσβαση.

Η Qualcomm ενημερώθηκε σχετικά με τα τρωτά σημεία που βρέθηκαν στους drivers της, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και λέει πώς όλα διορθώθηκαν και τα patches παραδόθηκαν στους πελάτες. Ενώ τρεις από τις τέσσερις ευπάθειες έχουν ήδη ενσωματωθεί στην πιο πρόσφατη μηνιαία ενημέρωση ασφαλείας από την Google, εκκρεμεί ακόμη μία – η οποία θα συμπεριληφθεί στην ενημέρωση του Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Check Point έχει επίσης κυκλοφορήσει μια ειδική εφαρμογή που ελέγχει αν η συσκευή επηρεάζεται από το QuadRooter. Έτσι μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν υπάρχουν ή όχι αυτά τα τρωτά σημεία στη συσκευή σας από ΕΔΩ.

ΜΕΣΩGSMArena
ΠΗΓΗCheckpoint
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSamsung: Τα επόμενα Galaxy S θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά με κυρτή Edge οθόνη
Επόμενο άρθροR-Box Pro: 4K TV Box με Android 6.0 Marshmallow από €70
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ