Η MasterCard θα ξεκινήσει σύντομα τη δοκιμή μιας νέας λειτουργίας, που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκρίνουν τις online αγορές τους, τραβώντας απλά μια selfie. Οι δοκιμές θα αρχίσουν αυτό το φθινόπωρο με 500 πελάτες κι αν όλα πάνε καλά, η λειτουργία θα δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή μετά το τέλος των δοκιμών.

Για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λειτουργία, θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή της MasterCard στο κινητό μας. Ο τρόπος που θα λειτουργεί είναι: αφότου πληρώσουμε για κάτι, θα εμφανίζεται ένα pop-up για άδεια και θα περιέχει διάφορες επιλογές. Εμείς απλά θα επιλέγουμε την επιλογή αναγνώρισης προσώπου, θα κοιτάζουμε την συσκευή μας και στη συνέχεια θα ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας, για να πάρουμε μια φωτογραφία του εαυτού μας – αυτό ήταν όλο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της MasterCard, το ανοιγοκλείσιμο των ματιών θα βοηθήσει στο να αποτρέψει κάποιον να πάρει μια φωτογραφία μας και έτσι να κοροϊδέψει το σύστημα. Εκτός από την αναγνώριση προσώπου, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης του δαχτυλικού μας αποτυπώματος για έγκριση αγορών, εάν φυσικά το κινητό μας έχει αισθητήρα.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο Android smartphone της BlackBerry ίσως μοιάζει κάπως έτσι
Επόμενο άρθροΤεχνητό πάγκρεας θα αλλάξει τις ζωές πολλών διαβητικών
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ