Οθόνη

Το LG G5 έχει μια εκπληκτική οθόνη IPS LCD, ανάλυσης Quad HD, στις 5.3 ίντσες. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι υποβάθμιση σε σχέση με πέρσι, που η οθόνη του LG G4 ήταν στις 5.5 ίντσες. Το νέο μέγεθος όμως προσφέρει καλύτερο και πιο άνετο κράτημα, όπως επίσης και πιο εύκολη χρήση της οθόνης.


20160518_100358

Η οθόνη εμφανίζει πολύ βαθιά μαύρα και αρκετά ρεαλιστικά χρώματα, ενώ η IPS τεχνολογία μας προσφέρει εξαιρετικές γωνίες θέασης. Η θέαση σε εξωτερικούς χώρους είναι πολύ άνετη.

Σε γενικές γραμμές η οθόνη είναι εξαιρετική, η αφή σε πολύ καλά επίπεδα σε θέμα ταχύτητας και η θέαση περιεχομένου ειναι ιδιαίτερα απολαυστική. Δεν μπορώ να βρω κάτι που θα σας απογοητεύσει στο θέμα της οθόνης.

Ήχος

Το LG G5 διαθέτει ένα ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής, το οποίο όμως μας εντυπωσίασε τόσο σε θέμα ποιότητας, όσο και σε θέμα έντασης. Τα μπάσα ειναι σε πολύ καλά επίπεδα, και οι ψηλές αρκετά δυνατές, χωρίς να είναι σε σημείο που ενοχλούν. Το πολύ καλό ηχείο συμπληρώνει αρκετά καλά την ποιοτική οθόνη, κάνοντας την θέαση και ακρόαση των multimedia μας, απόλαυση.

Κάμερα

Στο θέμα της κάμερας έχουμε κάτι νέο και ξεχωριστό, με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Η μία από τις δύο κάμερες έχει αισθητήρα 16MP και φακό με διάφραγμα f/1.8, ενώ η δεύτερη  έχει 8MP αισθητήρα και υπερευρυγώνιο φακό, με διάφραγμα f/2.4. H προσθήκη του υπερευρυγώνιου ειναι απλά εντυπωσιακή, και μας έκανε την ζωή εύκολη σε αρκετές περιπτώσεις που ο χώρος δεν μας επέτρεπε να πάμε πιο πίσω για να βγάζουμε μια φωτογραφία όπως ακριβώς θα θέλαμε.

Στο θέμα της ποιότητας των φωτογραφιών, σε συνθήκες καλού φωτισμού έχουμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, με καλή φωτομέτρηση και αρκετά καλή χρωματική αναπαράσταση. Σε συθήκες με χαμηλότερο φωτισμό, το f/1.8 της 16MP κάμερας βοηθάει στο να έχουμε περισσότερη λήψη φωτός, όμως η εφαρμογή της κάμερας κάνει πολύ επιθετική μείωση του θορύβου, με αποτέλεσμα να χάνεται η οξύτητα της φωτογραφίας.

Στο θέμα του βίντεο η συσκευή κάνει εξαιρετική δουλειά, με πάρα πολύ καλή ποιότητα βίντεο, ανάλυσης 4K, ενώ η ηχογράφηση του ήχου ειναι πάρα πολύ καλή, ακόμα και σε περιβάλλοντα, όπως συναυλίες. Στα δείγματα παρακάτω θα δείτε βίντεο από συναυλία, τραβηγμένο σε πολύ μικρή απόσταση από τα ηχεία, με το αποτέλεσμα να παραμένει πολύ καλό.

Δείτε τα δείγματα παρακάτω για να πάρετε μια γεύση.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με τις επιδόσεις, την αυτονομία και τα συμπεράσματά μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φιλε Δημητρη γενικα πως σου φαινεται ο snp 820;;Ειναι δυνατος κ απροβληματιστος η εχει τα προβληματα του 810 με υπερθερμασνεις κ throtling;;;Στο gaming κ γενικα δειχνει μεγαλη διαφορα με τον 810;;

    • Η αλήθεια είναι πως σε τόσο μεγάλες επιδόσεις, δεν θα καταφέρεις να δεις διαφορά σε επιδοσεις σε κάτι άλλο πέρα από τα benchmarks. Φαντάσου πως όλα τα games παίζουν απροβλημάτιστα και σε Snapdragon 617 και 650. Το θέμα δεν ειναι αν παιζει τα παντα αψογα τώρα, αλλά το αν θα παίζει τα πάντα καλά σε 3-4 χρόνια.

  2. Πολύ καλό το hands on review Δημήτρη!
    Τελικά μετά αυτό το hands on αναθάρρυσα για την επιλογή LG G5 και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους η ριμή του είναι ήδη ιδιαίτερη χαμηλή για φετινή ναυαρχίδα!
    Εγώ έχω την εξής απορία.
    Το G5 διαθέτει usb type c και υποστηρίζει quick charge 3 της Qualcomm αλλά ο φορτιστής που περιέχεται στη συσκευασία είναι ίδιας τεχνολογίας (δλδ πολύ γρήγορος) ή πρέπει να τον αγοράσουμε έξτρα όπως σε μερικά smartphones??

    • Ο φορτιστής είναι τεχνολογίας quick charge 3. Σε άλλα review ένας που προσπαθούσε να πετύχει καλύτερους χρόνους φόρτισης απέτυχε. Χρησιμοποίησε άλλους φορτιστές που υποστηρίζουν quick charge 3 είτε άλλης τεχνολογία γρήγορης φόρτισης φορτιστές. Όλοι ήταν κατώτεροι από τον φορτιστή που σου δίνει η LG. Η διαφήμιση της Qualcomm ότι πετυχαίνει φόρτιση 83% σε 30 λεπτά είναι ψευδής. Παρόλα αυτά η ταχύτητα που φορτίζεται το κινητό είναι η μικρότερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό και στα πρώτα 30 λεπτά κάνει την διαφορά φτάνοντας στο 59%. Ενδεικτικά παραθέτω φορτίσεις από 0% σε 100%

      ________S7_______G5_____10
      5min_____8%______12%_____6%
      10min___16%______22%____14%
      15min___24%______32%____22%
      30min___49%______59%____43%
      45min___74%______79%____63%
      60min___90%______92%____81%
      75min___97%______99%____94%
      80min___97%_____100%____96%
      82min__100%_________________
      95min___________________100%

      samsung s7 (3000mah)
      lg g5 (2800mah)
      htc 10 (3000mah)

  3. Πολυ καλο το hands on review Δημητρη! Θα επικεντρωθω κι εγω στη μπαταρια του G5. 2800mAh?Για 3η συνεχομενη χρονια κανει το ιδιο λαθος. Εδω δεν ηταν αρκετη στο G3 και σιγουρα και στο G4, θα ηταν στο G5; Δηλαδη που αποσκοπει στη τελικη η LG. Θες να μου πεις οτι δε ξερουν οτι με την 2K αναλυση, η μπαταρια αδειαζει γρηγορα; Χτες το βραδυ που βγηκα εξω, το πηρα εξω με 99% στις 11:30 και γυρισα σπιτι στις 02:30 με μπαταρια στο 70-60%. Κι ειχα και σχεδον για 90 λεπτα ανοιχτα τα δεδομενα κινητης και σερφαρα στο ιντερνετ. ΕΙναι οπως το πες εσυ. Αμα ανοιξεις τα δεδομενα, θα θες και 2η φορτιση μες τη μερα. Απο επιδοσεις καλα παμε, αλλα τι να τις κανεις, οταν δε μπορεις να αξιοποιησεις τη συσκευη στο επακρο. Ολοι οι κατοχοι smartphones, το φωναζουν καιρο, για την αυτονομια, αλλα που ν ακουστουν. Φωνη βοοντος εν τη ερημω….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.