Όσο περνάει ο καιρός, όσο βγαίνουν νέες εκδόσεις του λειτουργικού Android, τόσο βλέπουμε πως το κινητό μας «ψωφάει» από μπαταρία ώρα με την ώρα, λεπτό το λεπτό! Τι φταίει όμως για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που όλο και περισσότερο βγαίνει στην επιφάνεια;

killing-battery

Είστε παθών του προβλήματος αυτού; Μην ανησυχείτε, δεν είστε ο μόνος/η . Ανανεώνοντας η Google συνεχόμενα τις εκδόσεις του λειτουργικού της, είναι αναμενόμενο να αυξάνονται οι υπηρεσίες Google (Google Services) μέσα στο κινητό σας, κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει χρήση περισσότερης μνήμης (όσο και καλύτερη διαχείριση μνήμης να έχει) αλλά και μείωση της αναμονής του Smartphone σας, λόγω της μπαταρίας.

Βλέποντας πολλά σχόλια μέσα από το Play Store, καταλαβαίνουμε πόσοι άνθρωποι έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο καθένας με διαφορετική άποψη αναφέρει το πρόβλημα του. Ένα από τα σχόλια που διαβάσαμε, ήταν  το ότι σε δύο συσκευές Nexus (διαφορετικά μοντέλα) ο χρήστης παρατήρησε πως του «τρώει» την περισσότερη μπαταρία το Play Store.

android-battery-saverΚαι όμως! Δεν μπορούμε να πούμε πως «φταίει» το Play Store. Όλα τα Smartphones έχουν επιλογές που μερικοί χρήστες ούτε και που τις ξέρουν. Ο χρήστης που γνωρίζει περισσότερο το Smartphone του, θα κάνει κάποιες κινήσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην μείωση κατανάλωσης της μπαταρίας, από το να μειώσουν την φωτεινότητα (το πιο εύκολο) μέχρι και να διακόπτουν εφαρμογές από την διαχείριση, ώστε να μην εξουθενώνεται ο Cpu και άρα η μπαταρία.Εννοείται, πως δεν κατηγορώ κανέναν που δεν γνωρίζει. Ίσα ίσα, αυτό που θα ήθελα να επισημάνω εγώ και πολλοί άλλοι μαζί μου, είναι πως πρέπει να γίνει ακόμα πιο φιλικό το περιβάλλον στη διαχείριση μνήμης και μπαταρίας.  Αυτήν την στιγμή , στο  μενού αυτό, εάν δεν γνωρίζεις και διακόψεις μία υπηρεσία ή καταλάθος ή από δοκιμή, μπορεί να σου Crashάρει το κινητό. Και όλα αυτά, θα μπορούσαν να διορθωθούν με ένα απλό δεύτερο μενού. Τι εννοώ; Ένα μενού για τους απλούς χρήστες που θέλουν μόνο να κάνουν εξοικονόμηση της μπαταρίας διακόπτωντας μερικές ενεργές εφαρμογές που τις γνωρίζουν, και άλλο ένα μενού στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα Services της Google τα οποία δεν έχουν άμεση επαφή με τον απλό χρήστη.

google_servicesΑυτό που επίσης πρέπει να αναφέρω, που σε πολλούς δεν έχει καν περάσει η ιδέα από το μυαλό, είναι πως όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία με νέα Hardware (κάμερες, πιο ευκρινείς οθόνες, «περίεργοι» φωτισμοί) αλλά και με το Software (προγράμματα για live Tv, Youtube κ.α.) τόσο περισσότερο θέλουμε και μπαταρία. Είναι το ίδιο να έχουμε μία οθόνη 3’’ με μία οθόνη 6’’; Όχι βέβαια.. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μην «γονατίζεται» η μπαταρία έχουμε και τους αισθητήρες φωτός σε επιλογή auto ώστε να αυξομειώνεται η φωτεινότητα ανάλογα με το φως που υπάρχει στον χώρο. Αυτά που προανέφερα, είναι μόνο η αρχή για το πρόβλημα αυτό και βέβαια, όλα είναι αλυσίδα.

Γι’αυτό, σε καμία περίπτωση μην πείτε πως φταίει το κινητό ή οτιδήποτε άλλο. Κάντε υπομονή και προσπαθήστε (όσοι ακόμα δεν γνωρίζετε) να τσεκάρετε τι τρέχει στο κινητό σας και να κρατήσετε με αυτόν τον τρόπο, περισσότερο χρόνο «εν ζωή» την μπαταρία σας.

Όλα αυτά γίνονται για έναν σημαντικό σκοπό. Και δεν φταίνε απαραίτητα τα λειτουργικά επειδή εμείς θέλουμε να έχουμε μία συσκευή στα χέρια μας που τα κάνει όλα!

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.