Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε μια πολύ άσχημη ευπάθεια στο Android που ονομάζεται Stagefright και επηρεάζει όλες τις εκδόσεις από το Andrid 2.2 Froyo μέχρι και τις νεότερες. Ευτυχώς βρέθηκε λύση και οι εταιρείες τώρα αρχίζουν να στέλνουν OTA ενημερώσεις για να την αντιμετωπίσουν.

android_bug

Για να εξασφαλιστεί μια πιο γρήγορη ανταπόκριση σε μελλοντικές καταστάσεις αυτού του είδους, δύο σημαντικές εταιρείες στον χώρο των Android συσκευών, ανακοίνωσαν μια νέα πολιτική στις ενημερώσεις.

Ας αρχίσουμε με την Google, η οποία αναπτύσσει το Android και είναι υπεύθυνη για τις Nexus συσκευές. Η εταιρεία ανακοίνωσε, πως εκτός από τις συνηθισμένες αναβαθμίσεις του λειτουργικού, θα διαθέτει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας για τα Nexus.

Η πρώτη ενημέρωση ασφαλείας είναι ήδη διαθέσιμη για τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Play και διορθώνει το Stagefright που αναφέραμε παραπάνω. Σύμφωνα με την Google, οι Nexus συσκευές θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστον τρία χρόνια από την αρχική διαθεσιμότητα ή 18 μήνες από την τελευταία πώληση της συσκευής μέσω του Google Store.

Την ίδια στιγμή, η Samsung, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια Android συσκευών, δεσμεύτηκε πως θα εφαρμόσει μια νέα διαδικασία ενημερώσεων ασφαλείας για τα προϊόντα της. Αυτή θα είναι η διάθεση κάποιων patch που θα διορθωθούν τα κενά ασφαλείας που ανακαλύπτονται. Οι ενημερώσεις αυτές θα έρχονται στις συσκευές της Samsung μέσω OTA μία φορά το μήνα.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροDark Souls 3: Δείτε το πρώτο Boss Battle gameplay!
Επόμενο άρθροMicrosoft Imagine Cup 2015: Ελληνική πρωτιά με την εφαρμογή Prognosis
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τώρα είμαι 18 ετών, και είμαι έτοιμος να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας πληροφορική! Η αλήθεια είναι ότι η αδυναμία μου είναι οι mobile συσκευές και ειδικότερα αυτές που τρέχουν Android, αλλά νομίζω πως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας. Αυτό είναι αρκετά σεβαστό, αρκεί να μην τα επιβάλουμε και στους άλλους... ;)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ