Μια αναπάντεχη ανακοίνωση στο περασμένο Google I/O ήταν το Google  Cardboard VR, που δεν ήταν ακριβώς προϊόν, αλλά πιο πολύ παρουσίαση ενός concept. Αν και έτσι, η πολύ χαμηλή τιμή του, είχε σαν αποτέλεσμα πάνω από 500.000 πωλήσεις συσκευών, και αυτό μόνο από την Google. Αν προσθέσουμε και τους τρίτους κατασκευαστές, τότε το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο.

cardboard vr

Η Google θέλει να προωθήσει το development για την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας και έτσι σήμερα δημοσίευσε το SDK για το Android και τη μηχανή του Unity. Το SDK του Android επιτυγχάνει διόρθωση στην παραμόρφωση των φακών, head tracking και προσφέρει δυνατότητες για rendering σε όσους προγραμματίζουν σε OpenGL.  Οι προγραμματιστές που προτιμούν το Unity μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν το Cardboard SDK και να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους ή να δημιουργήσουν νέες, οι οποίες θα εκμεταλλεύονται την  δυνατότητες της πλατφόρμας. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι η πιο εύκολη δημιουργία εφαρμογών, επιτρέποντας στις τεχνικές λεπτομέρειες να ορίζονται αυτόματα.

” Τα SDKs απλοποιούν την ανάπτυση σε VR περιβάλλον, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στην φοβερή εφαρμογή σας.”

– Andrew Nartker, Product Manager for Cardboard

Η προσφορά της Google στην πλατφόρμα δεν σταματάει εκεί, καθώς οι εφαρμογές για το Cardboard VR αποκτούν δική τους σελίδα στο Google Play Store, στην οποία θα βοηθήσει τους προγραμματιστές και τους καταναλωτές να δημοσιεύουν περιεχόμενο ή να το αναζητούν.

cardboard-500k

Η παραγωγή Cardboard συσκευών αναμένεται να αυξηθεί επίσης, με την Google να δημοσιεύει νέα χαρακτηριστικά για δημιουργία συσκευών από ιδιώτες ή εταιρίες, ενώ θα δώσει και οδηγίες για την παραμετροποίηση των συσκευών ώστε να ταιριάζουν στα μάτια του χρήστη για καλύτερη εμπειρία.

Τέλος η εταιρία προσλαμβάνει προγραμματιστές ειδικά για το Cardboard,  πράγμα που σημαίνει πως σύντομα ενδέχεται αν δούμε νέα χαρακτηριστικά να προστίθενται στις συσκευές. Σαν ανταγωνιστές η Google έχει το Oculus Rift, το οποίο συνεργάζεται και με την Samsung για το Gear VR. Οι τελευταίοι δύσκολα θα ανταγωνιστούν τις απίστευτα χαμηλές τιμές των Cardboards, αφού βρίσκουμε και ποιοτικές κατασκευές με το 1/4 της τιμής των Oculus Rift συσκευών.

Εμείς πάντως ήδη περιμένουμε το δικό μας Google Cardboard για να το δοκιμάσουμε και να δούμε πόσο καλό είναι σε σχέση με το Gear VR που είδαμε πρόσφατα.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.